BING

Nå kan alle teste ut de nye AI-versjonene av Bing og Edge – får masse nye funksjoner

Åpner omsider opp for alle brukere.

Blant flere andre nyheter har Bing fått AI-bildegenerator bygget inn i samtalemodusen, og den støtter nå alle språk – inkludert norsk.
Blant flere andre nyheter har Bing fått AI-bildegenerator bygget inn i samtalemodusen, og den støtter nå alle språk – inkludert norsk. Foto: Digi.no/Microsoft
5. mai 2023 - 13:50

Microsoft investerte store summer i OpenAIs teknologi og har begynt å høste fruktene av satsingen. Den nye AI-utstyrte Bing-søkemotoren, som blant annet introduserte en intelligent samtalefunksjon, har nemlig opplevd en kraftig økning i popularitet. Nå kan enda flere teste ut den oppgraderte søkemotoren.

På den offisielle bloggsiden sin kunngjør Microsoft at testversjonene av nye Bing og Edge åpnes opp for alle brukere og at ventelistene fjernes. Dermed trenger man altså ikke lenger å stå i kø for å se hva selskapet har jobbet med.

Mange nye funksjoner

De AI-overhalte Bing- og Edge-versjonene, som ble kunngjort i februar, krever at man logger seg inn på Microsoft-kontoen, og alle de nye Bing-funksjonene betinger at man benytter Microsofts egen Edge-nettleser.

Bing har fått seg en kraftig oppgradering takket være Microsofts storsatsing på kunstig intelligens.
Les også

Nå kan du teste Microsofts nye, «superintelligente» søkemotor

Samtidig med at de nye versjonene av søkemotoren og nettleseren åpnes opp for alle, kunngjør Microsoft også en rekke nye funksjoner og oppgraderinger til begge produktene. En av nyhetene er at Bing-søkene i samtalemodusen nå skal gjøres langt mer visuelle, med flere grafiske elementer som grafer, bilder etc. i resultatene.

Microsoft opplyste også nylig at de har integrert Bings bildegenerator i søkemotorens samtalemodus, som gjør det mulig å skape både skriftlig og visuelt innhold på samme sted. Selskapet kunngjør nå at bildegeneratoren i Bings samtalemodus nå støtter alle språk, over 100 – inkludert norsk.

Microsoft jobber med flere nye AI-funksjoner til Bing og Edge som skal utføre oppgaver mer effektivt, som for eksempel å finne filmen du vil se. <i>Foto: Microsoft</i>
Microsoft jobber med flere nye AI-funksjoner til Bing og Edge som skal utføre oppgaver mer effektivt, som for eksempel å finne filmen du vil se. Foto: Microsoft

Søk med bilder

På den visuelle siden opplyser Microsoft også at de nå jobber med å implementere visuelle søk i Bings samtalemodus, som innebærer at man kan laste opp bilder og søke etter relatert innhold på nettet.

Andre kommende nyheter i Bings samtalemodus er muligheten til å fortsette samtaler man startet tidligere, med en ny samtalehistorikk-funksjon. Det vil også bli mulig å flytte samtalene til sidemenyen i Edge, slik at man kan fortsette å surfe på nettet med samtalene lett tilgjengelig underveis.

Samtalefunksjonen i Bing vil også snart bli mulige å dele og eksportere til andre plattformer, slik at de for eksempel blir enklere å bruke verktøyet i samarbeidsøyemed.

Microsoft jobber også med å forbedre samtalemodusens oppsummeringsfunksjon for lange dokumenter, slik som PDF-filer, som skal gjøre det enklere å fordøye tyngre informasjon mens man surfer på nettet.

Tredjepartsstøtte

En annen nyhet som er underveis, er noe Microsoft har kalt «Edge actions», som bruker kunstig intelligens til å utføre oppgaver mer effektivt med Edge-nettleseren. Om man for eksempel planlegger å se en film, vil man se ulike alternativer for avspilling av filmen i samtalene i sidemenyen, og deretter kan man spille av filmen der hvor den er tilgjengelig.

Ikke minst skal Microsoft bygge inn støtte for plugin-moduler fra tredjeparter i Bings samtalefunksjon. Dette vil åpne for en rekke nyttige funksjoner, for eksempel muligheten til å reservere bord på restauranter rett fra samtalevinduet i Bing.

Flere detaljer om alle nyhetene finner du hos Microsoft.

Bings integrering av avansert kunstig intelligens har hjulpet på søkemotorens popularitet, men Google har ennå en meget solid ledelse.
Les også

Bing haler innpå Google takket være ChatGPT-teknologien

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.