OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nå kan Android-utviklere bruke nettleseren til å oppgradere mobilen

Tar i bruk ny webteknologi.

Google Pixel 4 er blant enhetene som støtter AOSP og som kan brukes sammen med de nye, webbaserte verktøyet.
Google Pixel 4 er blant enhetene som støtter AOSP og som kan brukes sammen med de nye, webbaserte verktøyet. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. jan. 2020 - 20:00

Utviklere som bidrar til Android Open Source Project (AOSP), altså det åpen kildekode-baserte prosjektet som blant annet Googles offisielle Android-versjon bygger på, har nå fått tilgang til en ny metode til å installere nye bygg av operativsystemet med enheten de benytter. 

Webbaserte Android Flash Tool.
Webbaserte Android Flash Tool. Skjermbilde: digi.no

De nyeste utgavene av Chromium-baserte nettlesere, inkludert Chrome og Edge, har støtte for en webteknologi, WebUSB API, som blant annet gjør det mulig å «flashe» Android-mobiler direkte fra nettleseren. Google tilbyr nå et eget verktøy, Android Flash Tool, som tar i bruk disse mulighetene. 

Kun visse enheter

I praksis er det kun utviklere med Google Pixel-enheter eller noen av de andre enhetene spesielt laget for Android-utvikling som kan bruke denne muligheten. Det har selvfølgelig vært mulig å installere AOSP-oppdatering på disse enhetene også tidligere, men nå kan det gjøres med langt færre trinn. 

Det er ikke bare AOSP-utviklere som kan ha glede av dette, men også app-utviklere som ønsker å teste appen sin med nye utgaver av AOSP.

Ifølge Sam Saccone, en utvikler i Google, skal det også være mulig å oppdatere en mobiltelefon fra en annen mobiltelefon med WebUSB.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.