OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nå kan Android-utviklere bruke nettleseren til å oppgradere mobilen

Tar i bruk ny webteknologi.

Google Pixel 4 er blant enhetene som støtter AOSP og som kan brukes sammen med de nye, webbaserte verktøyet.
Google Pixel 4 er blant enhetene som støtter AOSP og som kan brukes sammen med de nye, webbaserte verktøyet. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. jan. 2020 - 20:00

Utviklere som bidrar til Android Open Source Project (AOSP), altså det åpen kildekode-baserte prosjektet som blant annet Googles offisielle Android-versjon bygger på, har nå fått tilgang til en ny metode til å installere nye bygg av operativsystemet med enheten de benytter. 

Webbaserte Android Flash Tool. <i>Skjermbilde: digi.no</i>
Webbaserte Android Flash Tool. Skjermbilde: digi.no

De nyeste utgavene av Chromium-baserte nettlesere, inkludert Chrome og Edge, har støtte for en webteknologi, WebUSB API, som blant annet gjør det mulig å «flashe» Android-mobiler direkte fra nettleseren. Google tilbyr nå et eget verktøy, Android Flash Tool, som tar i bruk disse mulighetene. 

Kun visse enheter

I praksis er det kun utviklere med Google Pixel-enheter eller noen av de andre enhetene spesielt laget for Android-utvikling som kan bruke denne muligheten. Det har selvfølgelig vært mulig å installere AOSP-oppdatering på disse enhetene også tidligere, men nå kan det gjøres med langt færre trinn. 

Det er ikke bare AOSP-utviklere som kan ha glede av dette, men også app-utviklere som ønsker å teste appen sin med nye utgaver av AOSP.

Ifølge Sam Saccone, en utvikler i Google, skal det også være mulig å oppdatere en mobiltelefon fra en annen mobiltelefon med WebUSB.

Samsung er blant produsentene som har begynt å utnytte store språkmodeller i smartmobilene. Runar Bjørnhovde i Canalys omtaler likevel funksjonene som en gimmick foreløpig. Bildet er av en Samsung Galaxy Z Fold 4.
Les også

Analytiker: KI på mobilen vil gå fra hype til nytte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.