Nå kan bedriftene teste nye Office 

Utviklerfokusert versjon sluppet.

Nå kan bedriftene teste nye Office 
Dette er et lekket bilde av Office 2016 som viser fargetemaene den nye pakken får. Bilde: Beta Archive

Tidligere i vinter bekreftet Microsoft endelig at Office 2016, den neste fullverdige versjonen av kontorpakken, kommer senere i år. 

Nå kan selskapets bedriftskunder få teste pakken. 

Det er meningen at IT-profesjonelle og utviklere skal kunne prøvekjøre Office 2016 allerede nå, men Microsoft påpeker at det fortsatt mangler mange funksjoner som vil finnes i den ferdige utgaven. 

Testversjonen inneholder likevel flere nyheter. Det inkluderes blant annet såkalt DLP-beskyttelse som kan aktiveres av administratorer, og funksjonaliteten blir nå lagt til Word, Excel og PowerPoint (det finnes fra før i andre applikasjoner i pakken).

Outlook får en rekke forbedringer som skal gjøre nedlastningen av epost raskere, sørge for at installasjonen tar mindre plass, legger til bedre autentisering og nye protokoller. 

Brukere av Office 365-abonnementstjenesten får også nye administrator-muligheter for å rulle ut installasjoner og oppdateringer raskere. 

Microsoft gjør også et poeng av at makroer og tillegg ikke får noen forandringer - poenget er at organisasjoner som får trøbbel med kompatibilitet når nye versjoner rulles ut skal slippe å tenke på det i denne omgang. 

Utviklerne lover å oppdatere testversjonen jevnlig med nye funksjoner. Den fulle listen over nyheter kan leses her.

Skype for Business.
Skype for Business. Bilde: Microsoft
 

I samme slengen kommer det også en testversjon av Skype for Business, som kommer til å erstatte Lync-tjenesten fra og med april. Det baserer seg på den kjente Skype-opplevelsen, men inkorporerer IT-sentriske funksjoner som bedre sikkerhet og administrator-tilgang. Programmet er også bedre integrert med resten av Office.