Microsoft

Nå kan bedriftene teste nye Office 

Utviklerfokusert versjon sluppet.

Dette er et lekket bilde av Office 2016 som viser fargetemaene den nye pakken får.
Dette er et lekket bilde av Office 2016 som viser fargetemaene den nye pakken får. (Bilde: Beta Archive)

Utviklerfokusert versjon sluppet.

Tidligere i vinter bekreftet Microsoft endelig at Office 2016, den neste fullverdige versjonen av kontorpakken, kommer senere i år. 

Nå kan selskapets bedriftskunder få teste pakken. 

Det er meningen at IT-profesjonelle og utviklere skal kunne prøvekjøre Office 2016 allerede nå, men Microsoft påpeker at det fortsatt mangler mange funksjoner som vil finnes i den ferdige utgaven. 

Testversjonen inneholder likevel flere nyheter. Det inkluderes blant annet såkalt DLP-beskyttelse som kan aktiveres av administratorer, og funksjonaliteten blir nå lagt til Word, Excel og PowerPoint (det finnes fra før i andre applikasjoner i pakken).

Outlook får en rekke forbedringer som skal gjøre nedlastningen av epost raskere, sørge for at installasjonen tar mindre plass, legger til bedre autentisering og nye protokoller. 

Brukere av Office 365-abonnementstjenesten får også nye administrator-muligheter for å rulle ut installasjoner og oppdateringer raskere. 

Microsoft gjør også et poeng av at makroer og tillegg ikke får noen forandringer - poenget er at organisasjoner som får trøbbel med kompatibilitet når nye versjoner rulles ut skal slippe å tenke på det i denne omgang. 

Utviklerne lover å oppdatere testversjonen jevnlig med nye funksjoner. Den fulle listen over nyheter kan leses her.

Skype for Business.
Skype for Business. Bilde: Microsoft
 

I samme slengen kommer det også en testversjon av Skype for Business, som kommer til å erstatte Lync-tjenesten fra og med april. Det baserer seg på den kjente Skype-opplevelsen, men inkorporerer IT-sentriske funksjoner som bedre sikkerhet og administrator-tilgang. Programmet er også bedre integrert med resten av Office. 

Til toppen