SLACK

Nå kan bedrifter kryptere Slack-samtalene med sine egne nøkler

Skal gi bedre tilgangskontroll og oversikt.

Virksomheter med strenge sikkerhetskrav kan nå kryptere de ansattes samtaler og filer i Slack med egne krypteringsnøkler.
Virksomheter med strenge sikkerhetskrav kan nå kryptere de ansattes samtaler og filer i Slack med egne krypteringsnøkler. Illustrasjon: Slack. Montasje:digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mars 2019 - 15:36

Samhandlingstjeneste Slack gjør det nå mulig for kunder med strenge sikkerhetsbehov å kryptere samtalene i tjenesten med egne krypteringsnøkler. Selv om dataene i Slack er krypterte både under overføring og lagring, er det Slack selv som har generert krypteringsnøklene. Det gjør det også mulig for selskapet å dekryptere dataene ved behov. 

Hos Amazon

Med Slack Enterprise Key Management (EKM) lagres kundenes egne nøkler i Amazons Key Management Service (KMS).

I tillegg til at kun den enkelte kunde har mulighet til å dekryptere samtalene og filene som kundens ansatte deler i Slack, skal nyheten også gi kundene bedre muligheter til å kontrollere tilgangen til innholdet på et mer fininndelt nivå. 

Dette skal blant annet gjelde tilfeller hvor hendelser gjør det nødvendig å trekke tilbake utvalgte personers tilgang til dataene, for eksempel på visse tider av dagen eller i visse kanaler. 

I tillegg skal administratorene hos kundene kunne bruke Amazon KMS til å se når og hvor de enkelte dataene blir aksessert.

Det er spesielt virksomheter som er underlagt strenge regler om tilgang til informasjon som Slack ønsker å nå med EKM-funksjonen. Blant annet nevnes bedrifter i finansmarkedet, helse og omsorg, samt offentlig virksomhet. 

Leste du denne? Chatter med bilen via Slack

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.