SLACK

Nå kan bedrifter kryptere Slack-samtalene med sine egne nøkler

Skal gi bedre tilgangskontroll og oversikt.

Virksomheter med strenge sikkerhetskrav kan nå kryptere de ansattes samtaler og filer i Slack med egne krypteringsnøkler.
Virksomheter med strenge sikkerhetskrav kan nå kryptere de ansattes samtaler og filer i Slack med egne krypteringsnøkler. Illustrasjon: Slack. Montasje:digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mars 2019 - 15:36

Samhandlingstjeneste Slack gjør det nå mulig for kunder med strenge sikkerhetsbehov å kryptere samtalene i tjenesten med egne krypteringsnøkler. Selv om dataene i Slack er krypterte både under overføring og lagring, er det Slack selv som har generert krypteringsnøklene. Det gjør det også mulig for selskapet å dekryptere dataene ved behov. 

Hos Amazon

Med Slack Enterprise Key Management (EKM) lagres kundenes egne nøkler i Amazons Key Management Service (KMS).

I tillegg til at kun den enkelte kunde har mulighet til å dekryptere samtalene og filene som kundens ansatte deler i Slack, skal nyheten også gi kundene bedre muligheter til å kontrollere tilgangen til innholdet på et mer fininndelt nivå. 

Dette skal blant annet gjelde tilfeller hvor hendelser gjør det nødvendig å trekke tilbake utvalgte personers tilgang til dataene, for eksempel på visse tider av dagen eller i visse kanaler. 

I tillegg skal administratorene hos kundene kunne bruke Amazon KMS til å se når og hvor de enkelte dataene blir aksessert.

Det er spesielt virksomheter som er underlagt strenge regler om tilgang til informasjon som Slack ønsker å nå med EKM-funksjonen. Blant annet nevnes bedrifter i finansmarkedet, helse og omsorg, samt offentlig virksomhet. 

Leste du denne? Chatter med bilen via Slack

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.