GOOGLE CHROME

Nå kan du kun installere Chrome-utvidelser fra Chrome-butikken

Google vil forhindre at brukere installerer uønskede utvidelser.

13. juni 2018 - 07:52

Ondsinnede nettleserutvidelser er én ting, men ofte kan man også ende opp med å installere utvidelser man egentlig ikke hadde tenkt å skaffe seg, noe som kan skape andre problemer. Dette vil Google nå til livs gjennom et nytt tiltak, melder Engadget.

Chromium-bloggen opplyser nemlig Google at Chrome-utvidelser snart kun vil bli mulig å installere fra den offisielle Chrome Web Store-butikken, og ikke fra tredjepartsnettsider.

Mottar mange klager

Ifølge Google mottar de mange klager fra brukere som har installert uønskede nettleser-utvidelser som gjør at Chrome endrer seg på uventede måter og gjør brukeropplevelsen dårligere – som igjen fører til at man må avinstallere de aktuelle utvidelsene.

Selskapet peker på at grunnen til dette er at utvidelser som installeres via tredjepartssider ofte ikke inneholder den nødvendige informasjonen man trenger for å gjøre informerte valg når det gjelder installasjoner. Denne informasjonen finnes imidlertid i Chrome-butikken, noe som minsker sannsynligheten for at man trenger å avinstallere utvidelsen i etterkant.

Endringen skal rulles ut i tre faser. Allerede nå vil nye utvidelser som publiseres fra og med 12. juni ikke kunne installeres fra tredjepartssider, men vil i stedet omdirigere brukeren til Chrome Web Store i en ny fane for å fullføre installasjonen.

Fra og med den 12. september vil installasjon utenfor Chrome-butikken også deaktiveres for eksisterende utvidelser med omdirigering til Chrome-butikken, og i desember vil Google fjerne API-en som gjør slik installasjon mulig fra Chrome 71.

Les også: Chrome har nå fått støtte for passordfrie innlogginger »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.