NETTLESERE

Nå kan du laste ned Chromium-baserte Microsoft Edge til Mac

Tidlig forhåndsutgave av nettleseren.

21. mai 2019 - 10:53

Den Chromium-baserte utgaven av Microsofts nettleser Edge ble tilgjengelig for testing forrige måned på Windows 10-plattformen, og nå kan Microsoft melde at MacOS-versjonen også omsider er klar.

Brukere kan installere Microsoft Edge til MacOs fra Insider-siden i en såkalt Canary-utgave, som er en tidlig forhåndsutgave av nettleseren som oppdateres på daglig basis – og som altså kan være ustabil.

Spesialtilpasset

Microsoft lover at Edge til MacOS skal by på en surfeopplevelse tilsvarende den man finner i Windows-versjonen, men med optimaliseringer og tilpasninger som skal møte forventningene til MacOS-brukere når det gjelder utseende og funksjonalitet.

Selskapet har gjort endringer i grensesnittet som skal gjøre at designet til nettleseren oppfattes som naturlig på plattformen, deriblant MacOS-tilpassede endringer i fonter, menyer og snarveier.

MacOS-versjonen av Microsoft Edge skal i tillegg by på «eksklusive» funksjoner ved å dra nytte av deler av maskinvaren til MacOS-plattformen. Dette omfatter blant annet å tilby kontekstuelle handlinger via Touch Bar-løsningen, deriblant videokontroll, bytting av faner og nettside-snarveier.

  <i>Foto:  Microsoft</i>
  Foto:  Microsoft

Kommer også snart i utviklerutgave

Microsoft Edge til MacOS er altså foreløpig kun tilgjengelig via den såkalte Canary-kanalen, som inneholder den minst stabile utgaven av nettleseren. Ifølge Microsoft skal imidlertid MacOS-versjonen snart også bli tilgjengelig via Dev-kanalen, altså i utviklerversjon.

Versjonen som lastes ned via Dev-kanalen byr på ukentlige oppdateringer som har blitt testet av Microsofts Edge-team, og er dermed en mer stabil versjon enn Canary-utgaven. Den mest stabile er beta-utgaven, som oppdateres hver sjette uke, men denne er foreløpig verken tilgjengelig til Windows eller MacOS.

Det var i desember i fjor at Microsoft bekreftet ryktene om at selskapet skulle gå bort fra sin egen nettlesermotor og i stedet basere videre utvikling av Edge-nettleseren på Googles åpen kilde-prosjekt Chromium.

Årsaken til byttet var å skape en bedre kompatibilitet på nettet og mindre fragmentering blant utviklere, og for brukere vil en av fordelene være langt hyppigere oppdateringer. Som digi.no rapporterte tidligere har Microsoft lovet å bli en viktig bidragsyter til Chromium-prosjektet.

Les også: Nå tar Windows 10 et stort steg mot en passordfri fremtid »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.