OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nå kan du spille Doom i Windows 95 – i Minecraft

Ved hjelp av en ny Minecraft-«mod», kan du nå bygge virtuelle maskiner.

Med «VM Computers»-mod-en kan du bygge fungerende virtuelle maskiner i Minecraft.
Med «VM Computers»-mod-en kan du bygge fungerende virtuelle maskiner i Minecraft. Skjermbilde: Minecraft/delta2force/curseforge.com
4. aug. 2020 - 11:41

En ny mod – altså en brukerkodet modifikasjon av spillet – i Minecraft lar deg bestille maskindeler og bygge en ekte og fungerende datamaskin i spillet, skriver The Verge.

Dette har selvsagt Minecraft-spillere lekt seg med. Som seg hør og bør, har en Reddit-bruker testet «VM computers»-mod-en med Windows 95, og Doom. 

I played DOOM in Minecraft with VMComputers mod. from r/Minecraft

Mod-en bruker VirtualBox, som er en gratis og åpen kildekode-basert programvare for virtuelle maskiner. 

Datamaskindelene kan – etter at man har bygd et nettbrett å bestille med – bestilles fra en satellitt som går i bane rundt Minecraft-verdenen.

Så er det bare å bygge datamaskinen, opprette en virtuell harddisk, og installere operativsystemer fra ISO-filer. 

Det er populært å forsøke å kjøre Windows 95 på diverse enheter, apper og mods. Vi har tidligere skrevet om Slack-utvikleren som utviklet en egen app som lar deg kjøre Windows 95 macOS, Windows og Linux.

The Verge viser dessuten til en Youtube-bruker som kjørte operativsystemet på en Xbox One, og en annen på en Apple Watch

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.