Nå kan du teste berørings-Office

Windows 10-versjonene sluppet.

Nå kan du teste berørings-Office
Berøringsutgaven av Word. Bilde: Microsoft

Noen uker etter at Microsoft viste frem de etterlengtede berøringsversjonene av Office for første gang, kan applikasjonene nå testes av alle de som har tatt seg tid til å laste ned prøveutgaven av Windows 10.

Dette er applikasjonene som på sikt skal fungere på tvers av enheter med Windows 10, enten det er desktop, nettbrett eller mobil. Det er altså skreddersydd for bruk med berøring, spesielt på hybridmaskiner som Surface Pro og lignende.

Nå kan altså deler av Office-pakken lastes ned til Windows 10 og prøvekjøres. Per i dag er det snakk om Word, Excel og PowerPoint. Berøringsversjoner av Outlook og Calendar loves innen kort tid.

Disse testappene fungerer foreløpig altså bare på den fullverdige versjonen av Windows 10. Mobilversjonen av operativsystemet ventes tilgjengelig for testere snart, og Office for disse mindre enhetene følger.

Microsoft frister selvsagt også med Office 2016, som vil lanseres senere i år, og som vil fokusere på den mer tradisjonelle mus og tastatur-opplevelsen for mer profesjonelle brukere.

Windows 10-brukere kan altså laste ned de nye appene enten direkte fra Windows-butikken, eller ved å følge disse lenkene: Word, Excel og PowerPoint.

Les mer om: