Excel REST API

Nå kan Excels regnemotor brukes over nett i alle slags applikasjoner

Nytt programmeringsgrensesnitt.

Microsoft har lansert et REST-basert programmeringsgrensesnitt til Excel-funksjonalitet i nettskyen.
Microsoft har lansert et REST-basert programmeringsgrensesnitt til Excel-funksjonalitet i nettskyen. (Bilde: Microsoft. Montasje: digi.no)

Nytt programmeringsgrensesnitt.

Microsoft kunngjorde i forrige uke at et REST-basert (Representational State Transfer) programmeringsgrensesnitt (API) til regnearkprogramvaren Excel er tilgjengelig som en allment tilgjengelig tjeneste i Office 365. En betautgave av API-et har ble gjort tilgjengelig i fjor høst.

Det nye API-et gjør det mulig for utviklere av alt fra tradisjonell pc-programvare til mobil- og webapplikasjoner å ta i bruk styrkene til Excel i egne løsninger via det nettbaserte grensesnittet, som er utgitt som en del av Microsoft Graph.

Les også: Ny Office-funksjon skal hjelpe brukerne med å skrive bedre

Omfattende funksjonalitet

Blant annet tilbyr Excel REST API tilgang til mer enn 300 regnarkfunksjoner, i tillegg til alle formler som støttes av Excel i dag. Excel REST API kan dermed brukes som en kalkulasjonstjeneste for store beregningsoppgaver. 

Programmeringsgrensesnittet gir også tilgang til all rapporteringsfunksjonaliteten som finnes i Excel. Dette kan utnyttes i forbindelse med analyse av store datasett og til å lage diagrammer og kurver. 

Det tredje og siste området som Microsoft trekker fram i presentasjonen, er Excel som en datatjeneste. Mange bedrifter lagrer mye data i Excel-filer, og disse dataene kan gjøres tilgjengelige for apper som er integrert med Office 365.

Oppsummert kan man med Excel REST API aksessere, aggregere, analysere, modellere og generere data i Excel-regneark ved å bruke relativt enkle HTTP-kall.

Flere eksempler på hvordan det nye programmeringsgrensesnittet kan brukes, finnes her.

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen