Nå kan Inbox-appen også svare på e-post for deg

Google tar i bruk enda mer maskinlæring.

Nå kan Inbox-appen også svare på e-post for deg
Inbox by Gmail, som appen egentlig heter, har fått enda mer smart funksjonalitet. Bilde: Google YouTube-video

Inbox-appen som Google tilbyr til Android- og iOS-brukere som trenger hjelp til å håndtere all e-posten de får, blir snart utstyrt med en funksjon som har fått navnet Smart Reply.

Denne funksjonen skal gjøre det mulig for brukerne å svare på e-post med bare noen få berøringer på skjermen.

Tre forslag

Ved hjelp av maskinlæringen skal Smart Reply kunne forutse hvilke meldinger som kun krever en kort svar, for deretter å foreslå opptil tre svaralternativer som brukeren kan velge mellom.

Dette kan være praktisk i situasjoner hvor det haster litt å svare, men samtidig ikke passer så godt å skrive i vei på mobilen.

Noe lignende tilbys av mange SMS-applikasjoner, altså en form for ferdige svarmeldinger. Men disse velges ikke av appen basert på det som står i meldingen man svarer på.

Les også: Mobiltastatur som etterligner hjernen 

Nevrale nettverk

Inbox by Gmail med Smarty Reply
Den nye Smarty Reply-funksjonen i Inbox-appen kan bidra til at det går raskere å gi korte svar på e-post. Bilde: Google
Google har også kommet med en mer detaljert beskrivelse av hvordan den underliggende funksjonaliteten fungerer. Det hele bygger på bruken av en spesiell type nevrale nettverk som Google også benytter i forbindelse med blant annet talesøk.

Noe av utfordringen har vært å komme med svaralternativer som ikke bare er forskjellige i ordlyd, men også når det gjelder den underliggende meningen.

 I likhet mange andre systemer basert på maskinlæring, avhenger også Smart Reply av trening. Teknologien skal kunne lære av hvilke svaralternativer brukeren velger, for så å komme med bedre forslag i framtiden.

Les mer: Googles talesøk er nå smartere

En slik funksjon forutsetter nødvendigvis at innholdet i e-posten tolkes. Ikke alle er bekvemme med at Google gjør dette på serversiden, noe som trolig er tilfellet også her.

I første omgang vil Smart Reply-funksjonen kun tilbys på engelsk.

Vakker og urovekkende: Dette skjer når kunstig intelligens får dagdrømme