Nå kan MPEG-4 ta av

Neste generasjons multimedia kunne krasjet i lisensbråk og beskyldninger om grådighet. Det ble unngått, og du kan leke med teknologien allerede i dag.

Mandag denne uken la MPEG LA, gruppen som representerer patentholderne til multimediateknologien MPEG-4, frem lisensbetingelser som markedet kan akseptere. Det er sikkert ikke tilfeldig at Apple slapp sin MPEG-4-kompatible QuickTime 6-spiller samme dag, for Apple har vært en av de som bremset da de så betingelsene MPEG-LA stilte til å begynne med.

Gruppen mener de har ordnet opp i mange av de tingene markedet klagde på, og mener nå de har bygd en lisensieringsmodell som industrien kan leve med, skriver News.com.

Les også

Grådighet kan stoppe MPEG-4
NTNUs verdenspremiere på videoteknologi
Samarbeid skal skyve MPEG-4 videre
MPEG-7: Enklere å finne musikk på nettet
MPEG-4 er oppfølgeren til MPEG-1, MPEG-2 som er DVD-standard og MP3-teknologien som revolusjonerte lyd på Internett. MPEG-4 er et multimedia-rammeverk som blant annet inneholder standarder for krymping av video og lyd, samt presentasjon av 3D-innhold, grafikk og andre multimediale elementer som interaktivitet.


Lisensbetingelsene kan leses i MPEG-LAs pressemelding. MPEG-4 Industry Forum har stilt seg positive til lisensfremlegget, men har fortsatt et par ankepunkter som kan studeres i deres pressemelding i sakens anledning.

Om du vil laste ned QuickTime 6 og begynne å leke med MPEG-4, gjøres det enkelt via Apple.com.

Til toppen