Nå kan oppstarter bruke NASA-patenter

Helt gratis.

Nå kan oppstarter bruke NASA-patenter
Over tusen NASA-patenter kan nå brukes gratis av oppstarter som ønsker det. Bilde: NASA

Verdens teknologioppstarter har fått en liten gavepakke fra den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA.

NASA har nemlig bestemt seg for å gjøre tilgjengelige 1200 patenter som kan fritt brukes av oppstarter uten å måtte betale avgifter til organisasjonen.

Les også: NASA utvikler trafikksystem for droner

Dette er snakk om teknologier som er blitt bekreftet å fungere, og NASA tilbyr også sin ekspertise og sine fasiliteter for de som skulle være interessert i å utforske patentene videre.

Det er noen krav som stilles av NASA: Patentene er tilgjengelige kun for selskaper som har planer om å kommersialisere de lisensierte teknologiene.

Fritt frem

Det er ingen avgifter for å bruke patentene de første tre årene. Hvis et selskap begynner å selge et produkt, vil NASA imidlertid kreve en standardavgift. Disse pengene vil gå til oppfinneren og til andre NASA-aktiviteter.

Patentene vil heller ikke være eksklusive til ett selskap, selv om det kan være åpent for forhandlinger rundt det på senere tidspunkt.

Vi forstår det slik at tilbudet er rettet mot amerikanske oppstarter, men det er likevel et veldig interessant initiativ som skal øke viljen til innovasjon.

Les også: Google vil kjøpe patentene «dine»

Det er ingen tvil om at utvalget av patenter er spennende, man kan selv bla seg gjennom porteføljen som er delt opp i kategorier her. Man kan klikke seg inn på detaljer om patentene, med bilder, forslag til hvordan de kan brukes og fordelene med teknologiene. Søknadsskjema kan også lastes ned.