Nå kommer app-butikken for sikkerhetsbevisste

Blackphone får stor oppdatering.

Nå kommer app-butikken for sikkerhetsbevisste
Den sikkerhetsfokuserte Blackphone får snart en stor oppdatering. Bilde: Blackphone

Blackphone er en smartmobil designet spesielt for de som er eksepsjonelt opptatt av personvern. Den ble lansert i sommer, og har en kompetent maskinvare, samt programvare som er designet med personvern i fokus. Den bygger på en Google-fri versjon av Android, det følger med programvare for kryptering, fjernsletting, en anonym søkemotor, VPN-tjenester og kryptert nettsky for lagring av filer.

Det Android-baserte operativsystemet heter PrivatOS og er nå i ferd med å få sin største oppdatering noensinne, inkludert en egen app-butikk for personvern-bevisste applikasjoner. Brukerne av Blackphone har nemlig kun hatt anledning til å bruke medfølgende apps hittil. Google-butikken støttes ikke.

Nettbutikken vil lanseres i januar 2015, og vil inneholde håndplukkede applikasjoner som fokuserer på sikkerhet og personvern. Disse appene vil velges av Blackphone-teamet. Flere nye applikasjoner vil være øyeblikkelig tilgjengelige ved utrulling av den nye butikken, men pressemeldingen presiserer ikke hva slags programvare det er snakk om.

I tillegg til app-butikken får altså PrivatOS en del nye muligheter. Den viktigste er muligheten til å opprette separate områder for forskjellige applikasjoner. Det er på en måte snakk om profiler, men langt sikrere. De såkalte «spaces» vil la brukeren skille private apps fra jobbrelaterte apps, eller opprette et eget område for barn. Alt sammen med full sikkerhet og personvern.

Hele oppdateringen til PrivatOS, kalt versjon 1.1, skal være tilgjengelig tidlig neste år.

    Les også: