FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå kommer de ARM-baserte mini-pcene

Rene flodbølgen med Tegra- og Snapdragon-netbooks fra taiwanske leverandører.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. aug. 2009 - 09:07

En hel rekke netbooks eller mini-bærbare utstyrt med ARM-baserte Snapdragron- eller Tegra-prosessorer i stedet for prosessor fra Intel, skal begynne å komme på markedet i fjerde kvartal i år, ifølge Digitimes.

Blant leverandørene som oppgis av Digitimes' anonyme kilder, finner man Acer, Foxconn, Pegatron, Compal og Inventec.

Netbooks med ARM-basert prosessor i stedet for prosessor fra Intel, kalles nå gjerne smartbooks. De vil typisk være utstyrt med Android-operativsystemet. Windows 7 kommer ikke til å støtte ARM-arkitekturen med det første.

Også Asus planlegger å tilbyr smartbooks, men kommer ifølge Digitimes tidligst med dette i november eller desember.

Taiwanske Mobinnova skal begynne å levere smartbooks med 8,9 tommer skjerm, trolig modellen élan, ved slutten av året. Dette skal gjøres i samarbeid med mobiloperatører i USA og Europa. élan er utstyrt med Nvidias ARM-baserte Tegra, som er en systembrikke med blant annet CPU og integrert grafikkløsning.

Inventec ventes å lansere en den Tegra-baserte Rainbow-modellen med 10 tommer skjem innen utgangen av året. Også dette selskapet er i samtaler med mobiloperatører om felles markedsføring av produktene.

Snapdragon er en kraftig ARM-basert prosessorfamilie fra Qualcomm. Den integrerer både 3G-modem og GPS-mottaker. Nøyaktig hvilke leverandører som først vil ta i bruk Snapdragon, virker litt uklart. Men både Asus og Toshiba har vist fram prototyper av slike smartbooks.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.