Nå kommer de avanserte tekstmeldingene

I forrige uke ble mobilselskapene enige om nye retningslinjer som blant annet skal gjøre det enklere med avanserte tekstmeldinger. Allerede nå lanseres meldinger med musikk, bilder og animasjoner.

Mobilbransjen håper brukerne skal gå bananas over nye, avanserte meldingstjenester som EMS og MMS.

EMS, eller Enhanced Messaging Service, er en "mellom-teknologi", som bygger på SMS-teknologien i påvente av MMS - Multimedia Messaging Service.

I forrige uke lanserte Ericsson sine T20 og T29-telefoner med støtte for EMS, og både Siemens, Alcatel og Motorola har bebudet lansering av slike håndsett utover høsten.

Dette betyr at disse produsentene får bedre tilgang til det lukrative logo/ringetone/bildemeldings-markedet, hvor Nokia hittil har hatt et forsprang med sitt proprietære Smart Messaging-system.

EMS gjør det mulig å sende melodi-snutter og bilder sammen med tekstmeldingene, men er bare et forstadium til MMS, som også Nokia støtter.

MMS utvider funksjonaliteten videre, med videosnutter, bilder, musikk og utvidet støtte for e-post, for eksempel.

Problemet med MMS meldingene ikke kan gå over samme infrastruktur som SMS og EMS. Mens EMS utnytter SMS-teknologien, trenger MMS andre bokser i sentralene. Derfor vil det ta tid før MMS slår gjennom, ifølge analyseselskapet Mobile Lifestreams.

Likevel har Nokia, Ericsson, Logica CMG, Comverse og flere andre gått sammen om å pushe MMS, for å øke forbrukernes bevissthet om standarden.

Norske Carrot Communications skriver i en pressemelding at de tilbyr EMS fra nå av.

De første EMS-ene vil bestå av værmeldinger med kart og symboler, og selskapet lover flere tjenester de nærmeste månedene.

Til toppen