Nå kommer de ordentlig tynne laptopene

Intel bekrefter «Broadwell»-utrulling.

Nå kommer de ordentlig tynne laptopene
Nå kan vi vente oss Broadwell-baserte produkter, sier Intel. Bilde: Intel

Selv om enkelte enheter basert på Intels nyeste generasjon med Core M-prosessor har allerede vært tilgjengelige en liten stund, er det først nå at selskapet kunngjør full utrulling av den nye brikkefamilien, som nå også inkluderer et bredt utvalg av kraftigere Core-prosessorer.

Med dette kan man forvente seg et skred av bærbare maskiner som skal være tynnere, lettere og mer stillegående enn noensinne, samtidig som både ytelsen og batterilevetiden skal ivaretas. De nye Core-prosessorene er også ment til bruk i mer krevende desktop-maskiner.

Broadwell-spesifikasjonene har vært kjent en god stund, men det er verdt å gjenta hva den nye teknologien skal gjøre for produsentene av enheter. Først og fremst skal Broadwell gi opptil 24 prosent bedre grafikkytelse, opptil 50 prosent raskere videokonvertering og rundt 1,5 timer lenger batterilevetid, sammenlignet med Haswell-generasjonen.

Den forbedrede batterilievetiden skal stamme fra nye teknologier som gjør brikken mer strømeffektiv samtidig som ytelsen er forbedret.

Samtidig gjør Broadwell det mulig å inkorporere vifteløst design, slik at kommende produkter altså vil ha potensiale til å bli enda tynnere og lettere, noe som alltids vil være en fordel for brukere som er mye på farten.

Broadwell innebærer også bedre spillytelse takket være integrert grafikk, det finnes tre varianter av grafikk-komponentene: HD Graphics 5500, HD Graphics 6000 og Intel Iris Graphics 6100.

Ifølge Intel egner Broadwell-brikkene seg godt til å drive enheter relatert til tingenes internett, takket være den gode ytelsen og sikkerhetsfunksjonene.

Det finnes nå fjorten varianter av prosessoren på tvers av i3/i5/i7-seriene og med forskjellige grafikk-konfigurasjoner. En håndfull Pentium- og Celeron-varianter er også inkludert.

Samtidig ruller Intel også ut sin Cherry Trail-brikke for nettbrett, som bruker den samme 14 nm-produksjonsprosesen. Denne nye varianten av Intel Atom har nye kamerateknologier, nye trådløse teknologier, og nye sikkerhetsmuligheter som ansiktspålogging.

Broadwell-baserte enheter ventes på løpende bånd utover i januar (flere kunngjøres tross alt på CES-messen i disse dager), mens produkter som bruker Cherry Trail vil komme i løpet av første halvdel 2015.

    Les også: