PERSONLIGTEKNOLOGI

Nå kommer Google med datakonto

Google har ikke bekreftet det, men mye tyder på at alt nå ligger tilrette for datalagring hos Google.

ZDNet skriver at Google GDrive ikke bare er et rykte, men at det er en tjeneste som kommer.

- Med uendelig lagringsplass kan vi lagre alle bruker filer, inkludert epost, webhistorikk, bilder, bokmerker med mer og gjøre det tilgjengelig fra hvor som helst, skriver ZDNet at det ble opplyst om på Googles analytikerdag.

Google har lenge hatt sin GMail tjeneste som allerede på lanseringstidspunktet kom med 1 gigabyte lagringsplass. Etterhvert har også kapasiteten økt. Selv om det ikke er tillatt i henhold til Googles lisensavtale, er det flere som har laget et programvaretillegg som gjør det mulig å bruke GMail som en ekstern lagringsdisk. Nå kan det se ut som at Google med sin GDisk kommer til å gjøre dette selv.

Spørsmålet er hvordan de skal tjene penger på tjenesten. Når man leser eposten sin gjennom GMail så dukker det opp Adsense reklame som er relevant ut i fra innholdet i eposten man leser. Denne forretningsmodellen vil ikke fungere like godt for GDisk, som de fleste brukerne sannsynligvis vil se gjennom en stasjonsbokstav på maskinen sin som om det var en vanlig nettverksdelingskatalog som var koblet opp.

Kanskje blir det en abonnementstjeneste der man betaler for lagringsplass eller for dataoverføring?

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.