FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå kommer OLPC-maskinen til Europa

Men ett land får ikke kjøpe maskinen fra One Laptop Per Child-prosjektet.

Håkon Wium Lie fikk tak i 100 OLPC-maskiner, men det blir ikke flere slike i Norge med det første selv om resten av Europa nå får muligheten til å kjøpe den.
Håkon Wium Lie fikk tak i 100 OLPC-maskiner, men det blir ikke flere slike i Norge med det første selv om resten av Europa nå får muligheten til å kjøpe den.
13. nov. 2008 - 11:10

One Laptop Per Child er et ambisiøst prosjekt som satser på å gi alle barn i fattige utviklingsland en spesialdesignet PC. Den skal brukes som et undervisningsverktøy som får tilgang til informasjon gjennom internett, og som et kreativt verktøy for å utvikle skaperglede og skaperevne.

Maskinen har i perioder vært tilgjengelig også i vestlige industriland under en «Give 1 Get 1»-kampanje. Nå gjenopptas dette programmet, og det utvides så det også blir tilgjengelig i Europa, melder OLPCNews.com.

De som er interesserte kan få kjøpe maskinen fra og med 17. november. Prisen er oppgitt til 339 dollar, 254 britiske pund eller 312 euro.

Norge var tidlig ute med å få tilgang til OLPC, men det var gjennom Operas teknologisjef Håkon Wium Lie. Han kjenner flere av de som jobber med prosjektet, og fikk gjennom en bestilling på 100 maskiner til Norge.

Det kan ta en stund før det blir flere. Selv om OLPC nå blir tilgjengelig i alle 27 EU-land, samt Sveits Russland og Tyrkia, så står ikke Norge på listen. Hvorvidt den blir tilgjengelig her på et senere tidspunkt er fortsatt uklart.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.