TWITTER

Nå skal Elon Musk slette Twitter-kontoen din om du ikke bruker den

Vil rydde opp på plattformen for å frigjøre ubrukte brukernavn.

Elon Musk fortsetter å endre Twitter, og nå går han etter passive kontoer,
Elon Musk fortsetter å endre Twitter, og nå går han etter passive kontoer, Foto: Hannibal Hanschke/AP/NTB
9. mai 2023 - 07:55

Elon Musk har unnfanget mange ideer til hvordan Twitter bør endres siden han overtok plattformen. Nå har han kunngjort et nytt tiltak som bør være av interesse for de passive Twitter-brukerne, rapporterer blant andre nyhetsbyrået Reuters.

I en Twitter-melding lagt på mandag opplyser tjenestens eier og toppsjef at kontoer som ikke er i bruk rett og slett skal fjernes.

Må logge inn minst én gang hver 30. dag

– Vi skal renske ut kontoer som ikke har hatt noe aktivitet i det hele tatt på flere år, så du vil trolig se en reduksjon i antallet følgere, skriver Musk. Akkurat når dette skal skje, har han ikke redegjort for, men formodentlig dreier det seg om en gradvis prosess.

Samtidig har Twitter tilsynelatende endret retningslinjene sine rundt hva som teller som «inaktiv» konto, uten at denne endringen har blitt offisielt kommunisert utad.

Så sent som 19. april i år het det i retningslinjene at en konto regnes som inaktiv dersom man ikke har logget inn på seks måneder. Nå kan man imidlertid lese på Twitters hjelpesider at brukere må logge inn på kontoen sin minst én gang i løpet av en 30-dagersperiode. Ved «langvarig inaktivitet» kan kontoen bli permanent stengt, heter det.

Etter at han overtok selskapet, har Twitter-sjef Elon Mus fremmet sider og bloggere som driver med ren desinformasjon, viser en gjennomgang.
Les også

AFP-analyse: Elon Musk forsterker desinformasjon på Twitter

De inaktive kontoene som Twitter tilsynelatende nå skal slette, vil ikke forsvinne for godt. I en oppfølgingsmelding skriver Musk at kontoene vil bli arkivert, men det er ikke klart hvordan eller hvorvidt brukere har tilgang til de arkiverte kontoene.

Vil frigjøre brukernavn

Når det gjelder begrunnelsen for den kommende utrenskningen sier Twitter-sjefen at det er viktig å frigjøre brukernavn som ikke er i bruk. Tanken ser altså ut til å være å gjøre brukernavnene tilgjengelige for folk som ønsker å benytte dem på plattformen.

Tiltaket er det seneste i en lang rekke av endringer hos Twitter. Som et ledd i å styrke transparens kunngjorde Musk nylig at de skal gjøre deler av Twitters kildekode, nærmere bestemt anbefalingsalgoritmen, åpen.

Totalt sett har Musks overtakelse imidlertid vært preget av kontroverser og kritikk fra flere hold, deriblant fra selve Twitter-grunnleggeren Jack Dorsey, som nylig kom med skarp kritikk av Musk håndtering av plattformen siden overtakelsen.

Twitter, her ved eier og toppsjef Elon Musk, fortsetter sin turbulente ferd, og nå er også giganten Microsoft involvert.
Les også

Elon Musk kan starte «AI-krig» mot Microsoft: – Tid for søksmål!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.