BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå skal Facebook rydde opp

Reduserer mengden spam.

Nyhetsfeeden din vil forhåpentligvis bli et ryddigere sted i tiden fremover.
Nyhetsfeeden din vil forhåpentligvis bli et ryddigere sted i tiden fremover. Bilde: Thorpe/Splash News/ All Over Press
26. aug. 2014 - 08:30

De siste månedene er det blitt stadig mer populært med lenker som inneholder ekstremt fristende titler av typen «Du vil ikke tro hva som skjedde da!». Nå tar i alle fall et nettsted tak i dette - nemlig Facebook.

I sine undersøkelser fant Facebook ut at 80% av tiden foretrekker brukerne titler på lenkesaker som faktisk forteller dem hva saken handler om, og denne typen lure-lenker oppleves av de fleste som forstyrrende.

Fra nå av skal Facebook redusere mengden slike lenker, og dette skal gjøres ved å se på hvor mye tid brukerne tilbringer på å lese disse sakene utenfor Facebook. Hvis noen klikker på en artikkel og bruker tid på å lese den, betyr det sannsynligvis at vedkommende fant noe av verdi.

Hvis brukeren klikker seg øyeblikkelig tilbake til Facebook, kan det tyde på at lenken er irrelevant.

Facebook vil også se på anallet tilbakemeldinger en lenke får. Hvis en lenke blir ofte delt, men sjelden likt eller diskutert, tyder det også på at innholdet er upopulært.

En annen endring som gjøres for tiden er at Facebook skal prioritere å vise lenker med tekst (som for eksempel viser begynnelsen på artikkelen), fremfor å gjemme lenkene i et stort bilde. Dette skal igjen gjøre det enklere for brukerne å bestemme seg for å klikke videre, og redusere mengden irrelevant innhold.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.