Nå skal innboksen ryddes opp i

Microsofts Clutter rulles ut til alle.

Nå skal innboksen ryddes opp i
Clutter-tjenesten, basert på norsk teknologi, skal snart være tilgjengelig for alle Outlook-brukere. Bilde: Thomas Marynowski

I fjor høst kunngjorde Microsoft noe de kaller Clutter, i korte trekk en måte å rydde den tradisjonelle epost-innboksen på. 

Clutter baserer seg på norskutviklet Office Graph-teknologi, der analyse og maskinlæring brukes for å avgjøre hvilke eposter som er mer relevante enn andre.

Les mer: «Rot» fra Microsoft.

Systemet skal se på faktorer som avsender, hvorvidt man er eneste mottaker, emnefelt og andre parametre. Eposter som anses for å være mindre relevante vil havne i en egen mappe. De prioriterte epostene går direkte til den vanlige innboksen. Resultatet er som navnet tilsier, mindre rot. 

Mange brukere av Office 365 for bedrifter har allerede fått muligheten til å bruke Clutter, men nå bekrefter Microsoft at funksjonen vil straks aktiveres for alle.

Tvinger ikke

I løpet av juni skal alle brukere av Office 365 få Clutter automatisk aktivert. Om ønskelig kan Clutter deaktiveres, men den skal i utgangspunktet skrus på for alle, skriver Microsoft.

Les også: Amazon lover enklere og sikrere epost.

Selve funksjonaliteten skal også kommuniseres bedre til brukerne. Etter at Clutter er aktivert vil man en gang i blant få eposter som blant annet oppsummerer hvilke meldinger som er blitt flyttet. Man kan dermed velge å flytte meldinger tilbake, slik at teknologien lærer av dette til neste gang. 

Det kommer også noen nye verktøy for administratorer som vi la dem deaktivere Clutter for hele organisasjonen, om ønsker og sette opp ytterligere tilpasninger.

IBM vil derimot gjøre epost gøy.