Nå skal Microsoft inn i helsebransjen

Varsler ambisiøs plattform.

Nå skal Microsoft inn i helsebransjen
Fitness-båndet og applikasjonene skal fungere med alle plattformer og en rekke tjenester. Bilde: Microsoft

Det har ligget i kortene en stund, og nå er det bekreftet: Microsoft følger etter Apple og Google i helse-kampen, og kommer med en egen løsning for utviklere og produsenter av helserelatert teknologi.

Microsoft Health-plattformen, som den heter, skal inkludere en nettsky-tjeneste som både kunder og bransjen kan bruke for å lagre helse- og treningsdata, som igjen vil over tid gi tilgang til omfattende analyser av fremgangen.

Denne kobles sammen med en app som vil være tilgjengelig både på iOS, Android og Windows Phone, og denne appen skal selvsagt gi tilgang til store mengder helse- og treningsrelatert informasjon.

Poenget er at tjenesten skal kunne samle inn data fra en lang rekke forskjellige enheter, og kombinerer og analyseres gjennom Microsofts egen motor som kalles «Intelligence Engine».

Denne skal fortelle hvor mye øvelser som brant mest kalorier, hvor mye man burde hvile ut fra typen trening, og hvor mye søvn man har fått.

Man vil etter hvert også kunne kombinere denne dataen med Outlook-kalender og epost, slik at man vil kunne analysere hvor effektivt man trener i forhold til arbeidsdagen, om det hjelper på ytelsen å spise frokost eller om søvnkvaliteten påvirkes av antallet møter om dagen.

Microsoft tilbyr all den funksjonaliteten, med en API, nettskytilgang og app-støtte, til nye tredjepartsutviklere. Eksisterende og etablerte helsetjenester kan også laste opp sin data til Microsoft Health, og bruke Intelligence Engine til fordel for sine brukere.

Applikasjons-grensesnittet.
Applikasjons-grensesnittet. Bilde: Microsoft

Microsoft bekrefter at tjenestene fungerer allerede med Jawbones UP, MapMyFitness, MyFitnessPal og RunKeeper. Man vil på sikt også kunne dele ut innsamlet data med sin lege over en sikker forbindelse.

I tillegg til alle disse funksjonene som er åpne for tredjeparter, kommer Microsoft også med et eget fitness-bånd, som de hevder at blant de aller mest avanserte på markedet. Det kombinerer akselerometer-data, GPS fra en tilkoblet smarttelefon og hjertesensor til å samle inn og analysere treningsinformasjon mye mer nøyaktig enn andre produkter, ifølge Microsoft. Det er tilsammen ti sensorer bygget inn i båndet.

Båndet koster 199 dollar i USA, og er fullt av sensorer.
Båndet koster 199 dollar i USA, og er fullt av sensorer. Bilde: Microsoft

Båndet har noen enkle smartklokke-funksjoner, som varslinger fra en tilkoblet mobil (pluss Cortana-støtte hvis man bruker Windows Phone), men det er ikke det som er hovedfokuset.

Båndet er heller ikke bredt tilgjengelig per i dag, det kan bare kjøpes på utvalgte steder i USA til å begynne med.

Det koker ned til at Microsoft tydeligvis ønsker å bruke sin ekspertise innenfor maskinlæring, dataanalyse og nettsky-tjenester til å samle sammen helse- og treningsdata fra en mengde tjenester, partnere og leverandrører, og spille på lag med alle uansett hvilken plattform eller hvilken smartmobil de bruker.

    Les også: