Nå skal Outlooks dataformat frigis

Microsoft skal gi full tilgang til Outlook Personal Folders.

Nå skal Outlooks dataformat frigis

Microsoft skal gi full tilgang til Outlook Personal Folders.

Microsofts e-post- og gruppevareklient, Outlook, lagrer brukerdataene på klientsiden først og fremst i en fil som er basert på formatet Outlook Personal Folders. Filen har etternavnet .pst.

Det har vært mulig for utviklere å få tilgang til dataene lagret i .pst-filen gjennom Messaging API (MAPI) og Outlook Object Model, men bare dersom Outlook er installert på pc-en.

Paul Lorimer, gruppeleder for Office-interoperabilitet i Microsoft, skriver i et blogginnlegg at Microsoft nå planlegger å gjøre det mulig for kunder og tredjepartsleverandører å få tilgang til dataene i slike filer med fra en rekke plattformer og med et valgfritt programmeringsspråk.

Det Microsoft i praksis skal gjøre, er å utgi dokumentasjon for .pst-filformatet. Dette skal forklare i detalj hvordan dataene er lagret, strukturen i .pst-filen, hvordan man kan navigere i mappehierarkiet og hvor hvordan man får tilgang til individuelle dataobjekter og egenskaper.

Med dette skal utviklere kunne lage egne verktøy som kan lese, opprette og samhandle med data i .pst-filer.

Ifølge Lorimer er dokumentasjonen fortsatt på et tidlig stadium. Han skriver ingenting om når man kan forvente at den vil bli ferdig, men oppgir at den vil bli gitt ut under Microsofts Open Specification Promise, noe som skal innebære at teknikkene den beskriver kan implementeres av alle, uten bekymring om patenter, og uten å måtte kontakte Microsoft. på noen måte.

Til toppen