– Nå skal Samsung rydde opp i programvaren

Inngår avtale med Microsoft?

– Nå skal Samsung rydde opp i programvaren
Bilde: Samsung

Det har lenge vært snakk om at Samsung vil ta litt større sjanser når det gjelder sine kommende mobil-flaggskip, og introdusere mer spennende design og funksjonalitet.

Ikke minst forventer man at selskapet vil ta et skikkelig grep når det gjelder programvaren på sine telefoner, og gi TouchWiz-grensesnittet et ordentlig løft. Det er ingen stor hemmelighet at TouchWiz er blitt nokså overfylt med unødvendig programvare og kanskje litt for mange funksjoner.

Nettstedet Sammobile siterer nå kildene sine på at Galaxy S6, som mest sannsynlig skal vises frem om litt under to uker, kommer til å bli den første modellen med nye TouchWiz.

Den nye versjonen av Android-skallet skal være tilnærmet like bra optimalisert som en ren Android-installasjon uten noen skall eller tillegg. Dessuten vil de aller fleste av Samsungs egne applikasjoner fjernes fra operativsystemet og bli nedlastbare. Dermed kan brukerne selv velge hvilke apper de vil bruke.

Forhåndsinstallert Office?

I stedet for Samsung sine applikasjoner, kan det imidlertid dukke opp en del andre programmer på Galaxy S6 - nemlig Microsoft sine. Etter at de to selskapene nylig ble enige om betaling for patenter som Microsoft har krevd penger for, kan det se ut til at de også har blitt enige om et nærmere samarbeid. Derfor forventer kildene at Galaxy S6 vil komme med forhåndsinstallerte apper for Office, Skype, OneDrive og lignende. Dette ville vært en ganske betydelig strategisk seier for Microsoft.

Ifølge Sammobile er ytelsen til nye TouchWiz allerede imponerende, og programvaren vil inneholde flere justeringer til elementer som tastatur, personlig tilpasning, ikoner, telefon-appen og mer.

Hvis ryktene stemmer vil partnerskapet med Microsoft la Redmond-selskapet nå enda flere brukere med sine solide produktivitets-applikasjoner. Office på både iOS og Android har tross alt stått sentralt i Microsofts nye strategi om å fokusere på den mobile verdenen.

Det ventes at Samsung vil vise frem Galaxy S6 i Barcelona den 1. mars, og digi.no kommer til å være tilstede.