Nå slipper du å bli styrt av Microsoft

Smart Tags het de, og det ble et helsikes bråk da de ble født. "Smarte" lenker i Windows XP fikk endel surfere til å føle seg styrt av Microsoft. Nå ser det ut som prosjektet blir droppet.

Microsofts nyeste operativsystem kalt Windows XP skulle gjøre det enklere og mer intuitivt å ta seg frem på nettet og å finne informasjon.

Noen kritikere hevdet at det bare var snakk om en melkeku for ondskapens imperium i Seattle, og kritiserte de smarte taggene grundig.

Nå ser det ut som Microsoft skal droppe hele prosjektet, i alle fall i Europa, skriver danske ComOn, som har Der Spiegel som kilde for opplysningene.

Les digitodays tidligere dekning av saken: Smarte tagger i IE6 er ny melkeku for Microsoft

Smart Tags var ment å skulle tilby snarveier for surferne - med henvisninger til relaterte dokumenter og nettjenester ved klikking på nøkkelord. Navnet "Albert Einstein" kunne for eksempel henvise til en artikkel i Microsofts nettleksikon Encarta. Det er nettleseren selv som leter opp og sorterer disse lenkene, og kritikken har gått på at det stort sett er Microsoft-relaterte lenker som kommer opp, helt ute av kontroll for eieren av nettsiden som leses.


Men nå skal altså Microsoft ha meddelt at det ikke blir noe av Smart Tags i Europa. Beslutningen skyldes ifølge Microsoft ikke kritikken, men heller det at det ville medført for mye redaksjonelt arbeid å vedlikeholde lenker og avgjøre hvilke ord som leder til hvilke sider.

Det er kun i USA Microsoft vil ansette en redaksjon til å ta seg av dette, skriver ComOn, men også her kan det tenkes at tjenesten blir økset.

Til toppen