BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Nå støtter Apple TV smarte hjem

Ny betaprogramvare for utviklere.

Apple TV kan blir et senter for smarte hjem.
Apple TV kan blir et senter for smarte hjem. Bilde: Apple
9. okt. 2014 - 12:10

Det ser ut til at Apples plan om å gjøre Apple TV-boksen til et senter for smarte hjem er ett skritt nærmere virkeligheten.

Den nye betaversjonen av Apple TV-programvaren bringer nemlig offisiell støtte for HomeKit-protokollen, som skal sørge for at støttede enheter snakker med hverandre (via Apple Insider).

Tidligere betaversjoner av Apple TV-operativsystemet har inkludert referanser til HomeKit, som var godt skjult og ble gjerne raskt fjernet.

Tidligere denne uken slapp imidlertid selskapet en ny betaversjon av programvaren for utviklere, og i medfølgende dokumentasjon skriver Apple rett ut at den inneholder støtte for familiedeling samt muligheter til å teste AirPlay og HomeKit med iOS-applikasjoner.

Ifølge en utvikler som skal ha forklart prosessen på et utviklerforum, fungerer dette slik at man logger seg på Apple TV med den vanlige iCloud-påloggingen. Deretter blir Apple TV-boksen registrert som en mottaker for HomeKit-grensesnittet.

Når dette er satt opp, skal informasjoner fra tilkoblede smarte enheter synkroniseres med TV-boksen. HomeKit bruker CloudKit-protokollen for å lagre info om hjemmet i skyen, og Keychain brukes for å lagre nøkler til tilkoblede enheter.

Dermed skal Apple TV kunne brukes til å kontrollere tilkoblede enheter i hjemmet mens man befinner seg et annet sted.

HomeKit inneholder støtte for en lang rekke elementer i et hjem, fra lys og temperatur til låser, garasjedører og kamerakontroll. Protokollen skal kunne lese unike aspekter fra hver av disse enhetene.

Det er nok en stund til et slik tilkoblet Apple-hjem er en realitet, men i mellomtiden spekuleres det at selve Apple TV er moden for en oppdatering, da dagens modell har vært på markedet i flere år. En forbedret variant med støtte for Siri-stemmekontroll kunne for eksempel blitt enda bedre bakt inn et smart hjem.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.