Nå støttes ikke Windows Server 2003 lenger

På tide å oppgradere.

Nå støttes ikke Windows Server 2003 lenger
Nå er det slutt. Bilde:

Det har vært advart om på forhånd, og i dag er dagen her: Windows Server 2003 støttes ikke lenger av Microsoft.

Dermed følger det utbredte systemet i fotsporene til Windows XP og vil ikke lenger få sikkerhetsoppdateringer eller andre fikser.

Microsoft anbefaler at bedrifter som har hittil kjørt 2003-utgaven av Windows Server oppgraderer til Windows Server 2012 R2, Azure eller Office 365. Det gjøres tilgjengelig verktøy og andre ressurser som skal gjøre migrasjonen enklere.

Les mer: På tide å ta farvel med sliteren.

I juli 2014 skal det ha vært rundt 24 millioner linsenser av Windows Server 2003 som fortsatt kjørte, men Microsoft sier at de fleste kunder selskapet har snakket med har flyttet store deler av sin infrastruktur til nyere løsninger.

Det er selvsagt en betydelig sikkerhetsutfordring for bedrifter som ikke oppgraderer, da de essensielt fremstår som fritt vilt for angripere, om det skulle oppdages nye sikkerhetshull.

Dette var nytt med Windows Server 2003.

Samtidig er prosessen med å oppgradere infrastrukturen ofte kostbar og komplisert.

Kan kjøpes, men det koster

Det finnes også en annen utvei: Å betale Microsoft for ytterligere støtte som vil faktisk sikre sikkerhetsfikser og støtte for Windows XP, Windows Server 2003 og andre utdaterte løsninger. Det amerikanske sjøforsvaret er såpass avhengig av denne gamle infrastrukturen at de inngikk en egen avtale med Microsoft om å få støtte for operativsystemene frem til i hvert fall 2017. Prislappen? 9,1 millioner dollar.