NamePlanet skal ta betalt

Reklameinntekter alene var ikke nok for NamePlanet. Nå skal de ta betalt for e-posttjenesten som tilbyr deg fornavn@etternavn.nu og lignende addresser.

Nameplanet har begynt å sende ut e-post til sine brukere, med forespørsel om å oppgradere kontoene sine til betaltjenester. Selskapet, som startet sterkt med å kjøpe opp enorme mengder domener og tilby dem til brukere med samme etternavn som disse domenene, kan ikke lenger leve på reklameinntektene som skulle genereres av alle brukerne.

Brukerne kan fortsatt benytte web-post gratis, men lagringsmulighetene er svært begrenset. På gratis-tjenesten er det bare plass til 2 MB e-post, noe som kan bli i minste laget for mange. Ekstra lagringsplass kan kjøpes, men selskapet tilbyr også sine brukere å kjøpe noen av de nye tjenestene de tilbyr.

Uansett må brukerne kjappe seg å velge modell, ellers blir deres konti slettet uten nåde. Sletting er en ting NamePlanet har hatt litt nærkontakt med før. Selskapet greide ved et uhell å slette 300.000 e-postkonti for ikke så lenge siden, til mange brukeres frustrasjon.

Gratis-brukere får heller ikke tilgang til videresending av e-post og URL-er lenger. Men de som oppgraderer sporenstreks skal få rabatt. Med rabatten håper NamePlanet at mange vil betale rundt 200 kroner i året for virusskanning, lagring, POP-mail, SPAM-filter med mer.

Om du betaler i overkant av 350 kroner får du enda flere tjenester, men du må altså handle raskt for ikke å bli slettet fra systemet.

Til toppen