Napster drar i land viktig avtale

En bot på mer enn 200 millioner. En viktig avtale med musikkforlagene. Les siste nytt i sagaen "er det noen som husker Napster?"

Musikkbransjen er full av intensjoner, avtaler, posisjoneringer, planer og vyer om dagen. En av hestene som fortsatt henger med, om enn et stykke bak feltet av racere som har overtatt den anarkistiske delen av
fildelingen, er Napster

Selskapet har fått mer juling enn de fleste, og sliter nå for å få igang tjenestene sine igjen. Derfor er det en god nyhet at napsteristene har fått istand en lisensavtale med National Music Publishers´ Association, noe som skal la dem bruke musikk derfra i sin kommersielle utgave av tjenesten. Abonnements-Napster antas å bli lansert senere i år.
Avtalen, som kommer samtidig med at Napster betaler en erstatning på i overkant av 220 millioner kroner til NMPA, gir låtskrivere og forlagsrettighetshavere en tredjedel av de pengene Napster skal betale til rettighetshaverne samlet sett.


Det er omtrent dobbelt så mye penger som låtskriverne får i CD-verdenen, ifølge NMRP-sjef Ed Murphy, sitert av analytikerne i Webnoize. Det skal også stilles et forskudd på mer enn 90 millioner kroner for fremtidige lisensinntekter, skriver selskapene i en pressemelding.

EMI Music Publishing-sjef Martin Bandier er entusiastisk i forhold til avtalen. - Dette partnerskapet vil gjøre det mulig for oss å nyttiggjøre oss det enorme potensialet Internett har til å bringe lovlig musikk til et stort publikum, sier han.

Til toppen