JUSS OG SAMFUNN

Napster drives videre på lånt tid

En føderal domstol sa mandag kveld norsk tid at Napster umiddelbart må stoppe å distribuere opphavsrettslig beskyttet materiale. Men nettselskapet får opprettholde driften inntil en lavere rettsinstans endelig avgjør spørsmålet om fullt Napster-forbud.

12. feb. 2001 - 20:01
The 9th U.S. Circuit Court of Appeals slår fast at Napster Inc kan holdes ansvarlig for brudd på copyright-bestemmelser hvis ikke selskapet overvåker sine brukere mer nøye enn det som i dag er tilfelle. Ankedomstolen ber samtidig en lavere rettsinstans om å modifisere sin tidligere beslutning om å blokkere Napster helt fra å bistå Internett-brukere til å laste ned opphavsrettslig beskyttede musikkfiler.

Domstolen må presisere på hvilken måte Napster bryter opphavsrettsreglene, den forrige kjennelsen var altfor generell og omfattende, heter det i mandagens dom fra ankedomstolen

Kjennelsen kan du selv lese på http://www.ce9.uscourts.gov (se seksjonen "opinions")

Det var en rekke multinasjonale plateselskaper som gikk rettens vei for å tvinge Napster til å slutte med distribusjon av musikkfiler. Nå har de vunnet en foreløpig seier mot bruker-til-bruker-nettverket.

Napster sier på sin side at de fremdeles tror på å vinne fram for sitt syn i det amerikanske rettssystemet. Selskapet vil holde en pressekonferanse om saken i morgen kveld norsk tid, melder Wall Street Journal Interactive Edition.

digitoday.no følger saken (du kan også skrive inn din mening om saken - se lenken "start en ny tråd" nedenfor).

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.