Napster-kopi presses mot stupet

Scour, en konkurrent til "musikkfinne-programmet" Napster, risikerer å måtte stenge - selv om selskapet ikke har tapt noen rettssak.

Rettssaken mot Napster er ikke avgjort, men de foreløpige seierne hjelper allerede platebransjen. For den utrolige suksessen til Napster har skapt en rekke kloner som platebransjen nå skal angripe.

Mye er allerede gjort, for investorene skyr nå unna de nye selskapene. Scour, et av de mest populære alternativene til Napster, nærmer seg skifteretten. Selskapet er fremdeles i oppstartsfasen og deres program kalles en beta-versjon. Men selskapet har ikke lykkes i å skaffe nye investorer og offentliggjorde fredag i forrige uke at 52 av de ansatte skal sies opp, det vil si omlag to tredjedeler av staben.

Scour fungerer stort sett på samme måte som Napster; man laster ned et program som lar en hente og dele ut musikk. Scour driver en sentral server som blant annet lar deg søke etter musikk, video og bilder.

Sliter Scour, er de neppe alene, for bak selskapet står tidligere Hollywood-konge og Disney-sjef Michael Ovitz. Scour sier de vil jobbe videre med å skaffe seg penger, men innrømmer at de juridiske problemene koster dem dyrt.

Til toppen