Napster må overbevise gammel fiende

Når selskapet bak MP3-tjenesten Napster skal i retten igjen, må de overbevise en dommer som allerede har bestemt seg.

Rapperen Dr. Dre og bandet Metallica skal føre sine rettsaker mot Napster i en rett i San Francisco, i rettsalen til dommeren som tidligere beordret tjenesten stengt.

Saken ble overført til dommer Marylin Patel, som utstedte pålegget om stenging , skriver Bloomberg News.

Et dommerpanel bestemte seg for å sende saken til Patel, med den begrunnelse at hun kjenner saken. Et av klagepunktene fra Napster-leiren har vært at Patel etter deres mening ikke har satt seg ordentlig inn i hva konsekvensene av en stenging vil være.

Patel sjokkerte mange millioner nettbrukere og gledet tilsvarende mange artister og plateprodusenter, da hun i slutten av juli påla Napster å stenge, med den begrunnelse at de la til rette for massive brudd på plateselskapenes rettigheter. Disse har på sin side hevdet at Napster ikke har noen forretningsplan, og at alt selskapet gjør er å tilby gratis noe som egentlig koster penger.


Både Dr. Dre og Metallica har gått sterkt ut mot tjenesten, som består av en sentral serverklynge samt gratis programvare som gjør det enkelt for brukerne å finne og laste ned MP3-filer fra Internett.

Til toppen