Napster slåss videre i retten

Napster og plateselskapene toget på ny inn i retten denne uken. Napster med håp om å redde skinnet, plateselskapene i håp om å piske det.

Napster og plateselskapene toget på ny inn i retten denne uken. Napster med håp om å redde skinnet, plateselskapene i håp om å piske det.

Kamphanene har slåss frem og tilbake hele våren og sommeren, og mandag møtte de på nytt opp i retten for å krangle. Napster møtte opp i den føderale appellretten i San Francisco i håp om å slippe å stenge nettverket sitt, og plateselskapene kom med nettopp det motsatte for øye, skriver Reuters.

Utfallet av saken forventes å ha stor betydning for hvordan rettighetspolitikk på nettet føres i fremtiden, og observatørene er uenige om hvem som ligger best an.
Les:
Napster har rekordtall etter krav om stenging
Ikke så enkelt å skru av Napster
Nix mer MP3 for Napster

Plateselskapene vil at appellretten skal gjeninnføre en stengingsordre som ble avvist av en lavere rettsinstans, og hevder at Napster truer både deres eget og artistenes livsgrunnlag.


- Dette vil etablere en viktig presedens, sier Stacey Herron, bransjeanalytiker hos Jupiter Communications, til Reuters. Hun mener utfallet av Napstersaken vil avgjøre hvordan opphavsrett-saker behandles i fremtiden.

Napster, som har rundt 30 millioner brukere, sier på sin side at de bare er en byttesentral som har trampet opp i plateselskapenes forsøk på å opprettholde sitt kvelertak på musikkbransjen.
Recording Industry Association of America> representerer flere av de største plateselskapene i verden.


Media Metrix har målt stor trafikkøkning på Napster de siste dagene, med en trafikkvekst på 23 prosent den siste uken.

Til toppen