Napster slåss videre

Kampen mellom Napster og RIAA går videre, og Napster har nå levert en klage på søksmålet fra RIAA.

I følge CNN har Napster muligens funnet et forsvar som kan hjelpe dem i saken mot RIAA (Recording Industry Association of America). Det har ved flere anledninger vært nevnt at Napster kan slippe unna ved å være en innholdleverandør i stedet for å bare tilby bytting av MP3, og dette er en del av forsvaret de har valgt.

Den andre delen av forsvaret går på at det det er lov i følge amerikansk lov å kopiere musikk til eget bruk.

Napsters advokat uttalte i en pressekonferanse at han ikke kjenner til noen dom som sier at ikke-kommersiell deling av musikk fra en bruker til en annen er ulovlig. Napster viste også til en undersøkelse fra universitetet i Pennsylvania som fastslo at Napster faktisk stimulerer salget av CDer.

Denne innsigelsen er levert til retten for å forhindre at RIAAs krav om at Napster skal stenges frem til dommen går igjennom.

-Enten det er lov eller ikke for en bruker å dele musikken sin på nettet er det noe helt annet å starte en bedrift som oppfordrer til det, sa Cary Sherman, vice president i RIAA. Napster kan ikke gjemme seg bak hva sluttbruker har lov til for å bygge en kommersiell bedrift.

Til toppen