Når Hollywood stenger "ditt" bredbånd

Filmbransjen har allerede begynt å jage enkeltstående pirater som bruker fildelingstjenester. Slik ser det ut når Hollywood vil stoppe en Gnutella-bruker på bredbånd.

Filmbransjen er så lei av piratvirksomhet at de har begynt å gå etter enkeltstående pirater som laster ned filmer på xDSL-linjen hjemme. En bredbåndsbruker i USA fikk iallfall et stengningsbrev fra sin ISP, som i sin tur hadde fått en klage fra Motion Picture Association of America. Mannen skal ha lastet ned filmer fra Gnutella-nettverket - et av de opprinnelige, distribuerte fildelingsnettverkene.

Hele brevvekslingen ble i dag lagt ut på Vuln-Dev-listen fra sikkerhetsnettstedet SecurityFocus. Den påståtte piraten blir i brevet fra ISP-en gjort oppmerksom på at han får sin høyhastighetslinje stengt grunnet en DMCA (Digital Millennium Copyright Act)-klage, men at han kan klage på klagen og få linjen åpnet igjen om han så ønsker.

Mannen er beskyldt for å ha lastet ned Harry Potter, Jay and Silent Bob Strike Back, Windtalkers, flere South Park-episoder og en Simpsons-episode fra Gnutella.

Brevene fra filmbransjen til ISP-en og fra ISP-en til den ulykkelige ex-bredbåndsbrukeren, kan du lese her:
[7.8.2002 44916] Notice of Copyright Infringement

Til toppen