JUSS OG SAMFUNN

– Narkohandel i sosiale medier

Politiet sier de følger med.

Politiet er opptatt av å følge med i sosiale medier, hvor de mener ungdom nå avtaler kjøp og salg av narkotika.
Politiet er opptatt av å følge med i sosiale medier, hvor de mener ungdom nå avtaler kjøp og salg av narkotika. Bilde: PER ERVLAND
6. juni 2013 - 08:20

Politiet mener ungdommer kjøper og selger narkotika via Snapchat og andre sosiale medier.

Den populære applikasjonen Snapchat gjør det mulig å sende bilde- og videomeldinger som vises i inntil ti sekunder på mottakerens telefon. Deretter blir meldingene automatisk slettet. Det gjør applikasjonen attraktiv for personer som har kriminelle hensikter, ifølge politiet i Bergen, skriver Bergens Tidende.

– Vi har grunn til å tro at ungdommer bruker Snapchat, Facebook, Kik og Instagram til å avtale kjøp og salg av narkotika, sier leder for ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Tone Loftesnes Kornli.

Også politiet i Oslo opplever at det foregår narkohandel på sosiale medier.

– Det er jo her ungdommene snakker sammen. De bruker de IKT-løsningene som finnes. Vi ser at det foregår både kjøp og salg i sosiale medier, særlig i ungdomsmiljøene, sier Kåre Stølen, politistasjonssjef ved Grønland politistasjon.

Geir Nerland er førstebetjent ved stasjonen og leder for ungdomsenheten som heter Gatepatruljen. Han forteller at de får tak i mange bevis gjennom sosiale medier, og at de har hatt flere saker hvor bevisene stammer fra nettet.

– Erfaringsmessig så sletter ungdom lite informasjon, derfor er vi svært opptatt av å følge med i sosiale medier, uten at jeg skal avsløre våre metoder, sier han. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.