RESULTATERFINANS

Navicom solgt til dansk konsern

Overtatt av EG, Europas største Microsoft Dynamics partner.

5. jan. 2012 - 13:12

Det danske EG-konsernet har kjøpt den raskt voksende Sandnes-baserte ERP-leverandøren Navicom, går det fram av en pressemelding.

Begge er spesialisert på bransjeløsninger basert på Microsoft Dynamics. Navicom har levert flere hundre ERP-løsninger til større virksomheter innen bygg- og anlegg, industri og service, olje og gass samt detaljhandel og mote.

Navicom har hatt jevn vekst siden etableringen i overkant av ti år siden. Omsetningen nådde 33 millioner kroner i 2006, og passerte 100 millioner kroner i 2010. Resultatet før skatt i 2010 var 14 millioner kroner. Selskapet har 100 ansatte.

EG har vært etablert i Norge siden 1990-tallet, med base i Trondheim. Mye av veksten i Norge har skjedd gjennom oppkjøp: ADB Team, Energyfront og, i begynnelsen av 2011, ASP.

Oppkjøpet innebærer at EG overtar alle aksjene i Navicom, og at bedriften videreføres som selvstendig selskap under navnet EG Navicom. Nåværende toppsjef i Navicom, Leon Tveit, blir administrerende direktør i EG Navicom. På sikt forespeiles en annen organisering.

Tor Espen Larsen, direktør i EG Norge, formulerer dette slik:

– EG-konsernet har en profesjonell og smidig implementeringsprosess ved oppkjøp. Selskap som kjøpes opp fortsetter med sitt markedsfokus og beholder sin opprinnelige selskapsstruktur det første driftsåret, hvor integreringen skjer gjennom deltakelse i konsernets ulike leder- og utviklingsfora, samt tilgang på fellestjenester innenfor marketing, HR og administrasjon. På denne måten opprettholdes fokus på selskapets kunder, samtidig som mer langsiktige planer formes i samhandling med konsernets øvrige kapasiteter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.