BEDRIFTSTEKNOLOGI

Neglen blinker når mobilen ringer

I samlingen praktiske mobildingser må neglen som blinker når mobiltelefonen ringer være blant de mer ekshibisjonistiske.

Frode Eriksen
4. aug. 2000 - 15:09

Det kan i hvertfall det japanske elektronikkselskapet Denkosha ha tenkt når selskapet har tatt fram en løsnegl, med en tupp som blinker et lite rødt lys når mobiltelefonen din ringer.

Produktet er bare å få tak på i Japan, der prisen er knappe 2000 yen eller 18 amerikanske dollar. Enn så lenge er neglen bare tilpasset cdma-mobilsystemet, men det er er ikke umulig at Denkosha vil tenke globalt og lansere produktet i flere land når den globale standarden for tredje generasjon mobiltelefoni tas i bruk om et par år.

I undersiden av neglen ligger en liten brikke og et LED lys. Når brukerens hånd er nær mobiltelefonens antenne når den ringer vil lyset i neglen starte å blinke, aktivert av radiobølgene fra antennen. Lyset vil fortsette å blinke helt til samtalen avsluttes.

Den lysende neglen er ennå kanskje mer gimmick enn ekte tilleggsutstyr, men forteller om en svært så gryende utstyrsproduksjon i tilknytning til japansk mobilindustri basert på brukernes antatte eller reelle behov..

Men neglen må være svært praktisk på en høylydt fest når mobilen ringer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.