BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nei, Google Earth viser ikke bildene i sanntid

Selv om i alle fall enkelte i CNN ser ut til å tro noe annet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mai 2010 - 17:11

Geekosystem.com skriver om et pussig intervju på CNN som ble gjort etter at en bilbombe ble oppdaget på Times Square i New York City i helgen.

Under sendingen snakker nyhetsankeret Don Lemon med tidligere Assistant Director of International Relation i FBI, Tom Fuentes, om at bildene i Google Earth angivelig skal ha blitt gjort utydelige, etter at bomben ble funnet.

Lemon spør Fuentes om hva som kan være årsaken til dette.

Fuentes svarer at han tror at politimyndighetene ikke ønsker at brukerne av Google Earth skal kunne se nøyaktig hva slags arbeids som gjøres på stedet.

Det hadde vært veldig imponerende om Google Earth kunne vise bilder i sanntid fra et hvert sted på Jorden, men slik teknologi er altså ennå ikke tilgjengelig, til tross for at man har hatt satellitter i verdensrommet siden 1957.

Selv om Google og selskapets leverandører har satellitter som nærmest kontinuerlig fotograferer Jorden, så er det svært få områder hvor det vises bilder som ikke er minst noen måneder gamle. Bildene fra Times Square er faktisk datert den 30. september 2006.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.