BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Neida, det er ikke en Snapchat-konkurrent

Microsofts nye bilde-app skal kun brukes til forskning.

WindUp tilbyr funksjoner ikke helt ulike Snapchat.
WindUp tilbyr funksjoner ikke helt ulike Snapchat. Bilde: Microsoft
18. aug. 2014 - 11:25

Windows Phone-plattformen har stadig flere applikasjoner, og mange etablerte tjenester fra andre operativsystem finnes nå også hos Microsoft. Likevel eksisterer det fremdeles store hull. For eksempel foreligger ikke den ekstremt populære applikasjonen for bildemeldinger, Snapchat, på Windows Phone. Tidligere i sommer fortalte Windows Phone-sjefen Joe Belfiore at de er i samtaler med Snapchat, men per i dag finnes det altså ikke - selv om det finnes uoffisielle løsninger.

I mellomtiden ser det ut til at Microsoft forsøker å flørte med å utvikle sine egne alternativer. For noen uker siden lanserte selskapet en applikasjon på Windows Phone som heter WindUp, og denne tilbyr en veldig Snapchat-aktig funksjonalitet, nemlig det å kunne sende bilder til venner, som forsvinner etter en angitt tid. Man kan sende stillbilder, video, lydklipp eller tekstmeldinger over appen, og man skal kunne «trekke opp» sine venner ved å sette kortere tidsfrist på bildevisningen. Vi vet ikke helt hvordan det fungerer, da vi ikke har hatt anledning til å teste applikasjonen.

Meningen er å forske på hvordan brukerne skaper og deler innhold, sier Microsoft. <i>Bilde: Microsoft</i>
Meningen er å forske på hvordan brukerne skaper og deler innhold, sier Microsoft. Bilde: Microsoft

Saken er at til tross for at applikasjonen er fritt tilgjengelig i Windows Phone-nettbutikken, hevder Microsoft at den er kun utviklet for forskning. Det er Microsoft Research som står bak, og i en bloggpost forklarer de at meningen bak WindUp er å lære hvordan brukere skaper, deler og snakker om innhold på nettet. Richard Harper, en av utviklerne, skriver at applikasjonen er ikke ment til å konkurrere med noen andre, eller ha kommersielle mål, men skal gjøre det mulig å forske på mønstrene av innholdsutveksling. Snapchat nevnes ikke med et ord.

Microsoft er ikke den eneste giganten som i løpet av den siste tiden har sett mot Snapchat-fenomenet. Facebook lanserte sin Slingshot tidligere i sommer, som krevde at man sender et bilde tilbake før man kan låse opp andres bilder. Slingshot ble imidlertid ingen stor suksess. Facebook-eide Instagram forsøker seg også med en applikasjon de kaller Bolt, som imidlertid er bare tilgjengelig i noen få land per i dag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.