Windows Server 2019 

Neste Windows Server blir trolig dyrere å bruke

Samtidig kommer 2019-utgaven med en rekke nyheter innen nettsky, konteinere og Linux-støtte.

En ny versjon av Windows Server skal lanseres til høsten.
En ny versjon av Windows Server skal lanseres til høsten. (Skjermbilde: digi.no)

Samtidig kommer 2019-utgaven med en rekke nyheter innen nettsky, konteinere og Linux-støtte.

Windows Server 2019 skal etter planen utgis i andre halvdel av 2018. Dette kunngjorde Microsoft i går. Bedre støtte for Linux, konteinere og nettsky er sentralt i den nye utgaven.

Blant annet skal det være mulig å kjøre Linux i Shielded VM, en type ekstra godt beskyttede, virtuelle maskiner som ble introdusert i Windows Server 2016. 

Det loves også bedre administrasjonsverktøy for hybride nettsky-scenarier, spesielt gjennom Project Honolulu, et nettleserbasert verktøy som Microsoft introduserte i september i fjor. 

Dessuten skal størrelsen på Server Core-konteinerne reduseres til en tredel. I dag er de på omtrent 5 gigabyte. Det jobbes også med å få på plass støtte for konteinerorkestrering med Kubernetes. Dette er nå på betastadiet. 

Prisøkning?

Microsoft kunngjorde for øvrig også at selskapet trolig kommer til å øke prisen på Windows Server Client Access Licensing (CAL). Det er ikke endelig avgjort, men en prisøkning har vært ventet. 

Dette forteller Wes Miller, forskningssjef hos Direction on Microsoft til The Register

– Jeg regner med at vi kan komme til å se kommunikasjon hvor Microsoft understreker at det å flytte oppgaver til Azure er én måte å unngå denne kostnaden på, siden det ikke er noen slik Windows Server CAL i Azure, sier Miller.

Les også: Windows Server skal få to store oppdateringer i året

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen