FORBRUKERTEKNOLOGI

Nesten tre uker musikk … i en liten eske

Snart kan du kjøpe denne MP3-spilleren, som til forskjell fra tidligere spillere, lar deg lagre 400 plater, eller nesten tre uker kontinuerlig musikk, i en LITEN eske.

14. jan. 2002 - 09:51

Den nyeste spilleren fra SONICblue skal banke konkurrentene ned i støvlene. Det skal den gjøre ved å la deg lagre 400 plater, eller rundt 19 dagers kontinuerlig musikk i en liten, kompakt eske.

MP3-spilleren Rio Riot fra SONICblue.
MP3-spilleren Rio Riot fra SONICblue.

Spilleren Rio Riot har 20 GB lagringskapasitet, noe som tilsvarer den siste versjonen av Creatives "Nomad"-spiller. Men der Nomad var litt stor og klumpete, ser Riot ut til å ha omtrent den størrelsen som skal til for å være portabel i ordets rette forstand.

Spilleren skal komme i slutten av februar, og i USA vil den koste 399 dollar, eller rundt 3500 kroner, noe som er samme pris som Apples nylig lanserte iPod. I Norge koster denne nesten en tusenlapp mer enn i USA, så vi må nok vente til utpå våren for å se hvilket prisleie Rio Riot havner på.

Akkurat som på iPod ser menyene store og oversiktlige ut, noe som er strengt nødvendig når en skal finne frem blant tusenvis av låter. RioRiot kan brukes både overfor Windows 98, Windows 98 SE, Windows 2000, Windows XP, Windows Me, Mac OS X, 10.1 og nyere, Mac OS 9.0.4 og nyere, såfremt maskinen har USB-porter.

Den inneholder også en FM-radio, og med de oppladbare batteriene skal det la seg gjøre å spille i 10 timer i strekk. Den skal også være godt tilpasset jogging og lignende aktiviteter som kan påvirke harddisken inni. 16 MB SDRAM buffer sørger for å mellomlagre 12 minutter musikk for jevn avspilling.

Nettstedet til gruppa på det såkalt «mørke nettet» er beslagslagt av politiet.
Les også

Henger ut beryktet gruppe: − Vi har hacket hackerne

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.