.NET server klar til nedlasting

En sentral bit av Microsofts .NET-strategi er nå lagt ut på nettet. Du kan laste ned koden til .NET-serveren i dag.

Microsoft har nå sluppet koden til .NET-serveren, som endelig har nådd RC1, eller Release Candidate 1-status. Koden skal slippes til tredjepartstestere fra og med i dag, mens kunder skal få kikke på den neste uke, melder Internet News.

RC1-betegnelsen antyder at Microsoft mener serveren er klar til å testkjøres av andre enn dem selv, i forkant av eventuell full kommersiell utkjøring.

Både rammeverket og utviklerverktøyene til .NET er sluppet, men det har hittil manglet operativsystemet som vil kunne la utviklerne lage og sette iverk .NET-baserte webtjenester.

Les også:

Trygge webtjenester med Microsofts "TrustBridge"
Microsofts e-handelsserver håndterer mange språk og valutaer
EU gransker Microsoft for personvernbrudd
Kjendisutvikler skal kurse Norge i .Net
Offisiell lansering av hjørnesteinene i Microsoft .Net
Ny organisasjon skal sikre kompatible "web services"
Tsjekker sprer konseptvirus mot Microsoft .Net

RC1-koden bygger på Windows 2000 Server med innebygd støtte for .NET-rammeverket, UDDI-tjenester, utvidet støtte for 64-bit prosessering, videre integrering av åtteveis clustering og støtte for NUMA (non uniform memory access). Den inneholder også IIS 6.0, skriver Internet News.


Microsoft frykter ikke for at man har sluppet .NET-koden for tidlig: - Ved utgangen av uken skal 50 prosent av webfarmen bak Microsoft.com - en av de mest besøkte nettstedene i verden - kjøre Windows .NET server, og 100 prosent av Microsoft-nettstedet skal være på .NET-server innen få uker, hevder selskapet i en pressemelding.

En fungerende forsmak på RC1-koden kan lastes ned fra Microsofts .NET-sider. Det er det antageligvis ganske mange som prøver på, for torsdag morgen var det umulig å komme inn på sidene.

Til toppen