BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetCom og Telenor klar med GPRS i januar

31. januar lanserer NetCom GPRS (General Packet Radio Service). Det betyr blant annet overføringshastigheter som er tre-fire ganger raskere enn dagens mobilteknologi. Telenor Mobil lover den samme muligheten for sine kunder allerede i løpet av denne uka.

17. jan. 2001 - 04:55



NetCom GSM ASA er første selskap ut med å love GPRS til sine kunder. I en pressemelding selskapet sendte ut tirsdag ettermiddag heter det at NetCom i første kvartal vil lansere "Moso" i samarbeid med Ericsson/Microsoft-konstellasjonen.


Moso inneholder mellom annet muligheten til å synkronisere Microsofts epostprogram Outlook med mobiltelefonen. Det legges i første omgang opp til at løsningen skal gi bedriftskunder mobil tilgang til sin elektroniske postkasse og annen personlig informasjon, slik som kalender, kontakter og oppgaveoversikt.

NetCom forbereder nå GPRS ved å oppgradere samtlige basestasjoner rundt om i Norge. I første omgang vil det være dekning på Østlandsområdet og de største byene. I løpet av første halvdel av februar blir GPRS tilgjengelig i resten av NetComs nett. For å utnytte GPRS trenger man egne telefoner som støtter den nye teknologien, skriver NetCom i pressemeldingen.

Informasjonssjef Jo Heldaas i Telenor Mobil AS opplyser til digitoday.no at selskapets kunder allerede i løpet av inneværende uke blir registrert som GPRS-brukere. Det betyr at kundene raskt kan ta i bruk GPRS-nettet dersom de har terminaler som støtter den nye teknologien.

Til forskjell fra NetCom, som hovedsakelig dekker de største byene, vil Telenor Mobil tilby dekning i hele landet, lover Heldaas, som imidlertid ikke vil opplyse noe om prisene ennå.

GPRS åpner helt nye muligheter når det gjelder for eksempel betalingsløsninger, underholdning og lokasjonsbaserte tjenester - det vil si tjenester som baserer seg på hvor i verden du som mobilkunde til enhver tid befinner deg. Med GPRS betaler brukeren for overført datamengde (antall megabyte), i stedet for tiden man er oppkoblet. For tale vil man fortsatt betale for den tiden man snakker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra