TELEKOM

Netcom-trøbbel i hele landet

25 prosent av kundene fikk ikke ringt.

12. jan. 2012 - 10:56

Netcom melder i dag om store driftsproblemer i mobilnettet deres. Det har oppstått en feil som rammer om lag 25 prosent av kundene. Hele landet er berørt.

- Det er fortsatt kunder som har problemer med å ringe og sende SMS, sier informasjonssjef Øyvind Vederhus på telefon til digi.no.

Han forteller at situasjonen oppsto klokken 7 i morges. Det jobbes på spreng med å finne feilen. Ifølge Vederhus er teknikere i både Norge, Sverige og Danmark involvert i gjenopprettingen.

Årsaken til problemene er så langt ikke avdekket.

- Gjennom feilsøking har vi satt fingeren på at feilen ligger i de sentrale databasene våre. Hva som ligger bak jobber man fortsatt med.

Vederhus sier videre at de har et par teorier om årsaken, men at det foreløpig er for tidlig å gå ut med detaljer om dette.

«Vi er veldig lei oss for de problemene dette påfører kundene våre», heter det i en driftsmelding på teleoperatørens nettsider klokken 10.30 torsdag.

Det har vært en rekke episoder med utfall i norske telenett de siste årene, både hos Telenor og Netcom. Sist ved juletider etter stormen «Dagmars» herjinger.

Oppdatert:

Klokken 13.30 skriver Netcom at det meste av mobiltrafikken nå skal gå som normalt. Kunder som likevel ikke får kontakt med nettet blir oppfordret til å forsøke å slå av og på telefonen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.