Netflix med sikrere filmavspilling

Skal rulle ut HTTPS.

Netflix med sikrere filmavspilling
Netflix vil ha mer sikkerhet for brukerne sine. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Strømmegiganten Netflix vil slå et slag for et sikrere internett, og vil over det neste året introdusere krypterte HTTPS-forbindelser for brukere som besøker deres tjeneste, skrives det i selskapets nyeste kvartalsrapport

Det betyr at Netflix vil nå ivareta personvern i større grad ved å kryptere forbindelsen, noe som er nyttig særlig når nettverket man bruker er usikkert, for eksempel ved offentlige nettverk.

Personvern i fokus

HTTPS vil også beskytte brukerne fra deres nettleverandører eller andre som skulle ønske å overvåke hva de ser på på Netflix. Det er rimelig å anta at det kun gjelder seere som benytter seg av web-grensesnittet. 

Netflix presiserer også at de støtter nett-nøytralitet og vil bekjempe alle forsøk fra nettleverandører på å begrense eller påvirke innhold på noen måte. 

I tillegg til dette melder Netflix at deres vekst har overgått alle forventninger, i sin nyeste kvartalsrapport skriver selskapet at de har nå passert 62,3 millioner abonnenter, og i løpet av det siste kvartalet har de fått 2,3 millioner nye amerikanske abonnenter, samt 2,6 millioner internasjonale abonnenter. Det ble belønnet med ti prosents kursvekst. 

I samme slenger loves det nye opplevelser for brukere, blant annet et nytt grensesnitt for tv-brukere samt mer fokus på selskapets originale produksjoner, som fortsatt blir sett mindre enn deres øvrige lisensierte innhold.

Les også: Halve Norge abonnerer på filmstrømming.

Ifølge tall publisert i mars i år finnes Netflix nå i 30 prosent av norske husholdninger.