Netflix vil ha mer sikkerhet for brukerne sine.
Netflix vil ha mer sikkerhet for brukerne sine. (Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press)

netflix

Netflix med sikrere filmavspilling

Skal rulle ut HTTPS.

Strømmegiganten Netflix vil slå et slag for et sikrere internett, og vil over det neste året introdusere krypterte HTTPS-forbindelser for brukere som besøker deres tjeneste, skrives det i selskapets nyeste kvartalsrapport

Det betyr at Netflix vil nå ivareta personvern i større grad ved å kryptere forbindelsen, noe som er nyttig særlig når nettverket man bruker er usikkert, for eksempel ved offentlige nettverk.

Personvern i fokus

HTTPS vil også beskytte brukerne fra deres nettleverandører eller andre som skulle ønske å overvåke hva de ser på på Netflix. Det er rimelig å anta at det kun gjelder seere som benytter seg av web-grensesnittet. 

Netflix presiserer også at de støtter nett-nøytralitet og vil bekjempe alle forsøk fra nettleverandører på å begrense eller påvirke innhold på noen måte. 

I tillegg til dette melder Netflix at deres vekst har overgått alle forventninger, i sin nyeste kvartalsrapport skriver selskapet at de har nå passert 62,3 millioner abonnenter, og i løpet av det siste kvartalet har de fått 2,3 millioner nye amerikanske abonnenter, samt 2,6 millioner internasjonale abonnenter. Det ble belønnet med ti prosents kursvekst. 

I samme slenger loves det nye opplevelser for brukere, blant annet et nytt grensesnitt for tv-brukere samt mer fokus på selskapets originale produksjoner, som fortsatt blir sett mindre enn deres øvrige lisensierte innhold.

Les også: Halve Norge abonnerer på filmstrømming.

Ifølge tall publisert i mars i år finnes Netflix nå i 30 prosent av norske husholdninger. 

Til toppen