BREDBÅND

Netflix og stemmesøk på Canal digital-boksen

Begynner å høste fruktene av Google-samarbeidet.

Canal digital-kunder vil fortsatt måtte tegne eget Netflix-abonnement, men nå kan de få tjenesten inn i dekoderen.
Canal digital-kunder vil fortsatt måtte tegne eget Netflix-abonnement, men nå kan de få tjenesten inn i dekoderen. Foto: Ida Oftebro/Inside Telecom
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
2. nov. 2018 - 05:00

Fra mandag kan alle kunder av Canal digital satellitt som har den nye One Place-boksen, få Netflix via dekoderen. Stemmesøk fra Google er en annen nyhet Canal digital har stor tro på.

One Place-dekoderen er basert på Google-plattformen Android TV. Ifølge kommunikasjonssjef Tormod Sandstø i Canal digital ville det vært utenkelig for selskapet å utvikle en egen plattform i dagens situasjon.

– Android TV-produktet modner veldig nå, og vi kan hekte oss på den opplevelsen. Ved å bruke Android får vi fokusere på det vi er gode på, nemlig å presentere TV, og å sette sammen innholdspakker og strømmetjenester. Google leverer stemmesøk, integrering med smarthjemprodukter og andre ting det ikke ville vært aktuelt for oss å utvikle på egen hånd, sier Sandstø til Inside Telecom.

Stemmesøk gir enklere navigering

Ved å integrere Netflix i dekoderen, dukker Netflix-innholdet opp i det Google-baserte søket One Place. Dermed blir det enklere for kundene å navigere i innholdet. Kundene vil fortsatt måtte tegne eget Netflix-abonnement.

– Vi har lovet kundene å samle det beste og mest relevante innholdet i vårt tilbud til dem. Ved å integrere Netflix med det andre innholdet vi har, gir vi kundene tilgang til enda flere serier, filmer og annet innhold, sier Tone Krohn Clausen, produkt- og digitaldirektør i Canal Digital.

Krohn Clausen frykter ikke at Netflix skal utkonkurrere det lokale innholdet i Canal digitals grunnpakke.

– Lokalt innhold står som en grunnpilar i vårt TV-tilbud og rangerer høyt i popularitet av det som sees mest. Med Netflix utvider vi derimot bredden av det kundene kan få, noe som er helt i tråd med de moderne TV-vanene vi har i dag, sier Krohn Clausen.

Snakk norsk til dingsene

Nå kommer Googles talesøk og smarthjem-kontroller også på norsk. Det åpner nye muligheter for Canal digital-kunder som er lei av å tukle med fjernkontrollen for å finne frem i innholdet.

– Vi skal jobbe med å integrere Google-søket tettere mot vårt økosystem, slik at man kan stemmestyre vårt innhold, ved å for eksempel be TV-en finne frem til og spille av en bestemt episode av en Netflix-serie, eller en bestemt låt på Spotify, sier Sandstø.

Foreløpig drøyer Canal digital med å integrere Googles globale søk i dekoderen. Tidligst over jul er det aktuelt å gå vekk fra det lokale søket. Årsaken er at Google-søket per i dag ikke prioriterer det innholdet kunden faktisk betaler for. Trailere på Youtube, som har høy Google-ranking, kan derfor komme høyere i søkeresultatet enn den faktiske filmen eller episoden du søkte etter.

– Talesøk med Google Home koblet til boksen lanseres nå. Globalt søk integreres etter hvert. Foreløpig må vi sikre at det innholdet kunden faktisk betaler for, kommer først i søkeresultatene, sier Sandstø.

Starter forfra

For tre uker siden lanserte Canal digital en «start forfra»-funksjon i One Place-dekoderen. Funksjonen er allerede blitt svært populær, og krever ikke harddisk i dekoderen. Også ukesarkiv er en populær tjeneste som gir kundene tilgang til innhold fra alle de store TV-kanalene. Det vil si. Nesten alle. NRK foretrekker at kundene bruker kanalens egen strømmetjeneste fremfor distributørenes ukesarkiv.

– Vi vil veldig gjerne ha på plass ukesarkiv på NRK. Det er noe jeg tror alle jobber med å få til, sier Sandstø.

Vi har testet Canal Digital Oneplace – les testen her »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra