Netscape og Infoseek varsler mindre samarbeid

Søkemotoren Infoseek vil bli mindre avhengig av trafikk fra andre nettsteder

Talsmenn for Infoseek, verdens tredje største søkemotor, opplyser at selskapet har reforhandlet sin avtale med Netscape Communications. Den nye avtalen innebærer at antallet Netscape-brukere som blir tilbudt Infoseeks søketjeneste reduseres, melder Bloomberg News.

Infoseek forteller at Netscape-brukere som ikke spesifiserer hvilken søkemotor de vil bruke, automatisk blir presentert for Infoseek fem prosent av gangene fra begynnelsen av 1999. I dag er tallet 15 prosent. Som en del av den nye avtalen, skal Infoseek betale omtrent 20 prosent mer for trafikken som blir generert fra Netscape.

Netscape sa i begynnelsen av november til Infoseek at avtalen sannsynligvis måtte reforhandles. Endringen i avtalen er viktig fordi trafikken på Infoseeks nettsted har betydning for selskapets annonseinntekter.

Infoseek har redusert sin avhengighet av pekere fra andre nettsteder i løpet av det siste året. I første kvartal i 1997 genererte Netscape 44 prosent av Infoseeks totale trafikk. Selskapet forventer at trafikken fra Netscape skal ligge på omtrent fire prosent fra januar.

Til toppen