Nettavisen i pluss i september

Nettavisen leverer for første gang positive tall for én enkelt måned. I september hadde den knapt to år gamle Internett-avisen sin første måned med overskudd.

- Det er alltid en lettelse å vite at du er over på pluss, selv om vi regner med at det vil bli negative måneder også i fortsettelsen, sier gründer og aministrerende direktør Knut Ivar Skeid i Nettavisen til Dagens Næringliv. Overfor sin gamle arbeidsgiver, Finansavisen, sier Skeid at han tror på en dobling av inntektene til neste år.

I år regner Nettavisen-sjefen med et underskudd på seks millioner kroner av en omsetning på tolv millioner.

I rekordmåneden september omsatte Nettavisen annonser for to millioner kroner. Avisens faste månedlige utgifter ligger på godt over halvannen million. Med dagens stab på 28 ansatte koster det omlag 20 millioner kroner i året å drive Nettavisen.

Dersom Skeids spådommer om en dobling av annonsesalget til neste år slår til, og Nettavisen beholder sin prosentvise andel av dette markedet, vil web-avisen omsette for rundt 24 millioner kroner i 1999. Holdes kostnadene på dagens nivå, kan det i så fall mot overskudd i millionklassen allerede til neste år.

Nettavisen anslår at den samlede annonseomsetningen på Internett i Norge i 1999 vil havne rundt 150 millioner kroner.

Til toppen