Nettbutikkene kveles av pengemangel

Stadig flere amerikanske nettbutikker får ikke påfyll til kassen og må stenge dørene.

Nettbutikkene var lenge symbolet på Intenrett-økonomien og svede høyt med utrolige aksjekurser, men nå regner de ned igjen. For etter fallet i aksjemarkedet i april, gikk flere typer teknologiselskaper og da særlig butikker som handler med forbrukere av moten i finansmarkedet.

Det er fatale nyheter for de mange nettbutikkene som hadde planlagt å bygge opp store kundemasser, men ikke tjener penger på mange år. For med store underskudd, trenger de stadig påfyll.

En rekke butikker sliter tungt og den store musikkbutikken CDnow reddet seg i siste liten, men havariet til engelsk/svenske Boo.com sendte sjokkbølger gjennom bransjen. Tapene kan ha bidratt til at filmbutikken Reel.com nå er på vei til skifteretten. Les om Totalkollaps for Boo.com

Reel.com, videobutikkjeden Hollywood Entertainment, selger video og DVD-filmer over Internett. Selskapets Internett-sider fungerer også som en nyhetstjeneste om film og filmstjerner.

Hollywood Entertainment hadde planlagt å sende Reel.com på børs, men nå går turen i stedet til skifteretten. For Reel.com var blitt et anker rundt selskapet som gjør det svært bra på vanlig salg.

Det er ikke kjent hvor mye selskapet brukte på Reel.com-satsningen.

Går du inn på Reel.com, vil du bli ledet til Buy.com for kjøp av filmer.

Til toppen